Модните правила на кралското семейство

В света няма и никога няма да има по-известно семейство от кралското. Кралица Елизабет II, нейните, деца, снахи, внуци и правнуци са едни от ежедневно обсъжданите личности. Те будят както възхищение, така и завист, а животът им е истински блян за мнозина. Да си кралска особа обаче никак не е лесно и зад бляскавата визия се крият години работа и съобразителност, за да бъде всичко според протокола.

Жените от семейството винаги са следени като под лупа от светските таблоиди. Техните дрехи, аксесоари и прически са широко обсъждани от модни експерти от всяка точка на света. Неподражаемият кралски стил, финеса и добрите маниери са тяхна запазена марка. Защо обаче никога не сме виждали Кейт Мидълтън по бански, а Кралицата с маратонки? Защото протоколът не позволява, разбира се. Всяка една от дамите трябва да следва десетки правила, когато подготвя дори ежедневния си тоалет. Меган Маркъл обаче се опита за разчупи строгия кралски стил, което беше прието много добре от мнозина, а не малко от верните поданици на кралицата я осъждаха. Днес ние от „Всички теми” ще представим няколко от модните правила, които са изрично спазвани както от кралицата, така и от всички в двореца.

Червените нокти са забранени

Не само червените нокти, а всякакъв вид цветен маникюр е забранен за всички дами от кралското семейство. Според протокола ноктите им трябва да се поддържат къси и безцветен или близък до кожата розов или перлен цвят. До момента нито една от жените в семейството не е видяна да нарушава това правило.

Тиарите са само за омъжените жени

Тиарата е един от най-красивите аксесоари, които дамите от кралското семейство могат да носят на официални събития. Това обаче важи само за омъжените жени и булките, които се омъжват за първи път. Тук имаме нарушаване на протокола от страна на Меган Маркъл, чийто брак с принц Хари е втори. Въпреки това на сватбата им тя е с тиарата на кралица Мери.счетоводни услуги Надежда

Кралицата трябва винаги да се откроява

Забелязали ли сте, че кралица Елизабет II е с цветни тоалети на всяко едно събитие, на което присъства. Това е така, защото тя трябва да се откроява от тълпата, за да бъде забелязана от всички свои поданици. Не знаем дали кралицата действително е почитател на ярките цветове и обемните шапки, но щом протоколът го изисква, е редно да е в унисон с него.видове гранитогрес

Късите панталони са само за деца

Ако сте от почитателите на кралското семейство, със сигурност сте забелязали, че малкия принц Джордж е с къси панталонки на по-голямата част от снимките си. Това правило важи от векове, а от около седмата си година малките момчета започват да носят дълъг панталон на официални събития.

Черният тоалет в куфара е задължителен

На мнозина това правило би им се сторило изключително странно, но всъщност е много правилно и логично. Членовете на кралското семейство са задължени, където и да пътуват, задължително да носят черен тоалет, в случай че някой от семейството почине. Изискването е вписано в кралския протокол след като през 1952 г. все още принцеса Елизабет се намира в Кения, когато баща ѝ умира. Налага се да изчака в самолета докато придворните ѝ донесат траурни дрехи, с които да излезе пред поданиците си.

Прочетете също: 5 неща, които правят дома по-уютен

Британските модни марки са за предпочитане

Препоръчително, но не напълно задължително, е кралските особи да носят дрехи, дело на британски дизайнери. Не е необходимо обаче да се залага на най-големите имена в бранша. Често се случва да видим Кейт Мидълтън с дреха или аксесоар достъпни и за средната класа.

Военните униформи

Видяхме, че дамите са задължени да спазват редица правила, но в кралския протокол има едно много важно изискване и за господата. Мъжете, които имат почетно военно звание, трябва да носят своите военни униформи на всяко едно официално събитие.

Да бъдеш кралска особа със сигурност е интересно, но не е никак лесно. Правилата са за всички и спазването им е задължително.

А ако икате да разберете кои книги са най-четените за 2020 година, може да го направите от нашата статия по темата.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни