Как да привлечем потенциални работодатели в LinkedIn?

Социалните мрежи не се радват на одобрение от цялото общество. Някои хора смятат, че платформите за комуникация пречат на реалното ни общуване и показват неодобрителни неща на децата. Това до някъде е така що се отнася до масовите платформи, но в AppStore и GooglePlay може да откриете и изключително полезни образователни приложения. Едно от най-добрите е бизнес платформата Linkedln. Тя е чудесен помощник на HR отделите на редица компании, които могат бързо, лесно и достъпно да откриват нови служители. Днес намирането на нова работа се случва най-често чрез лична препоръка или контакт в социалните мрежи. Важно е, обаче да оформите профила си в Linkedln, така че той да Ви представи в най-добрата светлина пред потенциалните работодатели.

Важни насоки за потенциалните работодатели

Най-важната стъпка, за да бъдете лесно откриваеми в мрежата, е да направите профила си публичен. По този начин давате възможност на потенциалните работодатели да Ви откриват по-лесно, като за тях ще бъде достъпна цялата публикувана информация за вас.

Поставете заглавие на резюмето си с Вашата професионална квалификация, за да дадете ясен знак за каква позиция сте подходящи.

Оформете добре биографията си

Ако вече имате профил в платформата, със сигурност сте забелязали карето оставено за резюме. Мнозина пропускат да го попълнят и разчитат само на каченото CV, но то дава бърз преглед на това какво търсите и какви умения притежавате. Попълнете го!

Прочетете също: Топ 10: Най-желаните работодатели в България

Важно е да отбележите в кои компании сте работили (или още работите) и какви позиции сте заемали. Опишете накратко какви са били задълженията и постиженията Ви за периода.

Всеки придобит сертификат или членство в професионална организация правят добро впечатление на HR специалистите.

Не се притеснявайте да добавите своите хобита и да опишете личните си качества. В един екип, освен професионалисти, е важно да има и позитивни, комуникативни личности, които да работят заедно в хармония.

В никакъв случай не пренебрегвайте профилната снимка. Колкото и добра професионална квалификация да имате, неправилно подбраната снимка буди недоверие и оставя впечатление за несериозно отношение у бъдещия работодател.

Не на последно място помолете настоящия си работодател за препоръка, която да добавите заедно с автобиографията си. Този тип документи са изключително ценени от мениджърите.

Активизиране на профила

След като сте попълнили цялата важна информация за Вас, лична и професионална, е време да активизирате профила си. Създайте списък с компаниите, в които бихте искали да работите, за да може да следите техните публикации и свободни работни позиции. Към тях добавете и сегашното си работно място, за да разширите обхвата.

Добавете в контактите си настоящи служители на желаните от Вас компании. Допитайте се до тях относно обстановката на работното място и дали са удовлетворени от работодателите си. Свържете се с HR специалисти и поискайте повече информация за свободните позиции, за които набират кадри.конкурентно право

Прочетете също: Начини, с които да подобрим психическото си здраве, за да бъдем по-продуктивни

Подбирайте добре публикациите, които споделяте, защото всяко едно действие в платформата създава цялостния Ви образ в очите на работодателите. Не бива да забравяте, че Linkedln е платформа с бизнес насоченост и не е желателно там да водите прекалено лична кореспонденция или да пишете статуси свързани с личния живот! Бъдете обрани.

Намирането на подходящата работна позиция понякога отнема месеци. Важно е да направите всичко, което зависи от вас, за да имате максимално успешен профил в платформата.crypto365

Ако искате да разберете кои са базовите стъпки за създаването на успешен бранд, тогава може да прочетете статията на “Всички теми“, която ще откриете тук.крипто прогнози

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни