Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

„Звярът“ на американския президент Джо Байдън и Aurus Senat на руския президент Владимир Путин са смятани за най-безопасните автомобили в света. И двата модела – Beats и Aurus Senat имат вграден команден център и първокласни функции за безопасност. Така те предпазват лидерите от лоши до най-лошите противници. Ние от “Всички теми” сме ви представили най-важното за лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин по-долу.

По време на историческата среща на върха в Женева през 2021 година, проведена на 16 юни между американския президент Джо Байдън и руския президент Владимир Путин, имаше нещо повече от срещата на двамата най-влиятелни хора в света. Световните лидери пристигнаха със стил, със съответните си президентски кортежи.

Нека разгледаме конкретните детайли на лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин.

Прочетете също: Организиране на времето – Как да се справим?

Колата на Путин като от филмите на Джеймс Бонд | Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

Г-н Путин се вози в руска лимузина – заменяща използвания преди това Mercedes S600 Pullman – наречена Aurus Senat.

Руският държавен глава е сред шепата държавни глави, които обичат да шофират автомобила си, въпреки наличието на протоколи. През 2018 г. руският президент проведе официални разговори в Сочи с египетския президент Абдел Фатах ас-Сиси и го заведе на обиколка на пистата Sochi Autodrom.

Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

Президентът пътува из Москва в седемтонен брониран автомобил, който може да устои на бомбени атаки и атаки с химически оръжия.

И в истинския стил на Джеймс Бонд, неговите пътници могат да оцелеят дори ако колата е напълно потопена във вода. Гигантската лимузина Aurus Kortezh има камери за нощно виждане, 6 см подсилени стъкла, система за компресиране на въздуха за защита от газови атаки, броня и авариен изход през багажника.

Освен това разпознава пътните знаци и ограничава скоростта. А когато е изправен пред неизбежен сблъсък, Aurus може автоматично да премести пътническите седалки в по-безопасна позиция, да затегне всички предпазни колани и след това да затвори всички врати и прозорци.

Прочетете също: Масонство – Интересни факти

Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

Автомобилът на стойност 1,7 милиона долара има 4,4-литров V8 двигател и е дълъг 7 метра. Той е построен за известния параноичен президент в държавния автомобилен институт NAMI в Москва и е направен от части. Произведени в Русия, като за първи път е представен през май 2018 г. Преди това Г-н Путин се возеше в Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, както и предшественикът му Дмитрий Медведев.

Особеността на този дизайн е, че превозното средство е конструирано от самото начало като бронирана кола“, каза Франц Герхард Хилгерт, главен изпълнителен директор на Aurus.

Русия наскоро започна търговско производство на луксозни седани Aurus Senat и луксозни лимузини. Съобщава се, че цивилният модел е на цена от 18 милиона рубли (245 000 долара).

‘Звярът’ на Джо Байдън

Автомобилът запазен за президента на Съединените щати се нарича още „Първата кола“, който направи своя дебют през 2018 г. 

Президентската лимузина е проектирана и произведена от Cadillac на цена, за която се смята, че е близо 16 милиона долара. 

Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

Лимузината тежи някъде около 7000 кг – 9000 кг, поради направените допълнения към него. Това включва неща като бронирани прозорци, които са съставени от 5 слоя стъкло и поликарбонат, които дори биха могли да предотвратят бронепробивните куршуми.

Скрити пушки-помпи, оръдия за сълзотворен газ, кръвни торби за отбранителни цели, GPS център за проследяване. Тялото на колата е направена с 5-инчова дебела военна броня (направена от титан, алуминий и стомана).

Способна да издържи на атаки с гранати, предната част има гранатомет със сълзотворен газ, камери за нощно виждане. Колата може да се кара със спукана гума, сателитен телефон с директна връзка с вицепрезидента и пентагона, 8-инчови дебели врати, които биха могли да предпазят президента от всяка химическа атака. 

Автомобилът съхранява банка с кръвта на президента за ситуации, в които животът му е в критично състояние. 

Лимузините на Джо Байдън и Владимир Путин

Всяка врата тежи колкото вратата на самолет Boeing 757. А пукнатините, считани за слабо място в автомобилите, са напълно запечатани за защита срещу химически и биологични атаки. 

Резервоарът за гориво е проектиран с анти взривна технология, покрит със специална пяна за предотвратяване на пожар по време на експлозия. Отделен от кабината на шофьора със стъклен щит. Само президентът има контрол върху спускането на преградата с едно натискане на превключвател.

Прочетете също: Виртуална реалност – що е то и как ще промени живота ни?

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни