Лятото чука на вратата – внеси цвят в дома си

Лятото е любимият сезон на голяма част от хората. Пясък, море, планина, почивка, безгрижност… Толкова положителни емоции носи най-топлият сезон, че е редно да ги пренесем и в дома си. А какъв по-лесен начин от смяна на декорациите. Големите вериги за домашни потреби, както и малките магазинчета, променят асортимента си всеки сезон. В момента може да откриете различни тропически плодове или палмички, които да сложите на секцията в хола.

Подложките за хранене се радват на толкова богато разнообразие, че всяка вечер може да вечеряте на различен летен пейзаж.  Идеи валят отвсякъде в социалните мрежи и просто трябва да откриете своето вдъхновение за промяна. Не е нужно да отделяте много средства, за да внесете цвят в дома си. Ние от „Всички теми” ще дадем няколко идеи, които освен ефектни, са и много бюджетни.

 

Прочетете също: Отглеждане на орхидея – Какво трябва да знаем?

 

 

Пъстри калъфки за декоративните възглавнички

Декоративните възглавнички на холния диван или спалнята лесно могат да допринесат за лятното настроение. На пазара има изобилие от калъфки, които могат да бъдат както едноцветни, така и с интересни шарки. Това е лесен и бюджетен вариант за освежаване на интериора.

 

Цветя

Цветята винаги са добра идея. Не е нужно да имате конкретен повод, за да отидете до цветарскя магазин за свежи растения или пък да си наберете от       градината. Изберете красива ваза с летен мотив, която се комбинира добре с холната масичка, поставете цветята и усетете прекрасната атмосфера у дома.mamcheta

 

Лято в кухнята

Тук възможностите са изключително разнообразни. Вземете си нов комплект чинии за хранене в морски мотиви, които да използвате през целия летен сезон. Чашите за кафе, чай, вода или вино също може да замените с такива от лятнатата колекция на големите вериги за домашни потреби. Подложките за хранене, салфетките, покривката. Все дребни детайли, които ще освежат интериора Ви. Тези артикули са изключително достъпни и могат да се използват години наред с изключение на салфетките, разбира се.

 

Баня като морско дъно

Тази идея е подходяща за хората, които са заложили на светъл и изчистен дизайн за своята баня. Той позволява поставянето на цветни декорации. Дозаторът за течен сапун или класическата сапунерка могат да бъдат временно заменени с нови. Поставката за тоалетна чиния също е част от банята, която може да се промени временно. Малко хора обаче биха го направили.конкурентно право

 

Новости върху холната секция и библиотеката

Холът е мястото за отдих за цялото семейство и там прекарваме най-голяма част от времето. Внасянето на лятно настроение в това любимо кътче от дома можем на постигнем чрез поставянето на различни декорации. За библиотеката пък заложете за интересните дървени подпори за книги.  Разнообразието на пазара е огромно и със сигурност ще намерите нещо лятно и интересно за дома.

Прочетете също: Най-лесните за отглеждане стайни растения

 

Цвят на стените

Не, не ви предлагаме да пребоядсате стените в дома си (не, че е лоша идея, но изисква доста време), а да добавите цветни щрихи върху тях. За целта може да си вземете пана с лятна тематика, картина с морски пейзаж или да окачите колаж от летни снимки. Тази промяна в интериора е може би най-предпочитаната, тъй като не заема излишно място и се променя буквално за секунди. Дори да не промените нито едно от по-горе изброените неща, може да си вземете 4 пана или картини, които периодично да сменяте.

Тези простички идеи могат да се приложат при всяка промяна на сезона. Даваме ви идея да си направите четири малки сетчета с декорации, които да редувате, за да бъде домът ви с унисон с времето навън. Добра идея, нали?

Ако търсите начин да промените още повече дома си, може да прочетете нашата статия за 5 неща, които правят дома по-уюутен.

плочки за кухня

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни