Странни Гинес рекорди, за които не подозирате

Едва ли има човек, който да не е чувал за Книгата с рекорди на Гинес. Самата тя е рекордьор по продажби и брой издадени копия. По света има изумително талантливи хора, които наистина заслужават да бъдат вписани в този сборник, а постиженията им будят възхищение у малки и големи. Съществуват, обаче и не малко странници, които години наред учат определен абсурден номер, за да впечатлят света и да спечелят своите минутки слава. В Книгата на Гинес са вписани стотици, меко казано, абсурдни рекорди, които ни карат да се замислим защо им е на тези хора да правят точно това.

Жената с най-дългите нокти в света

Американката Аяна Уилямс отглежда своите нокти в продължение на 30 години. Общата им  дължима възлиза на 733,55 см, което затруднява голяма част от ежедневните ѝ дейности. Поддръжката на този изумителен маникюр изисква изключително специални грижи. За да се лакира са ѝ нужни около 4,5 шишенца лак и цяла седмица време. През април тази година Аяна реши да отреже завидно дългите си нокти, за да продължи живота си нормално.

Ашрита Фърман – човекът рекорд

Американецът поставя общо 230 официални рекорда като държи първото място за поставени 100 рекорда едновременно. Част от рекордите на Фърман са:

  • най-дълго разстояние, изминато с кълбо напред без прекъсване;
  • най-бързите 50 мили изтичани с жонглиране; 
  • най-дълго разстояние, преминато с балансиране на бутилка мляко на главата;
  • най-бързо изминати 8 км на кокили; 
  • най-голямата конструкция от пуканки в света – торта, висока  6 м и 35 см;
  • най-много премятания напред за един час – поставен в България през 2007 г.;
  • най-много стъклени чаши, балансирани върху брадичка.

Прочетете също: Модните правила на кралското семейство

Най-голямата суши мозайка

Интересен рекорд за любителите на суши и не, той не е поставен в Япония, а в Норвегия. Мозайката е направена на стадион Аспмюра. Поводът е честването на 100 години от създаването на футболен клуб Будьо. Суши рулцата са дело на норвежки шеф-готвачи, а размерът на цялата конструкция възлиза на 56,50 кв. м. Това е подобрение на рекорд, поставен в Япония, с големина на мозайката от 41,99 кв.м. Интересно е колко ли футболисти са били нужни за изяждането му.конкурентно право

Най-далечно духане на грахово зърно

Абсурдно е хрумването на Андре Ортолф, който решава да е рекордьор с нещо нелепо. А именно – с идухване на грахово зърно. Той успява да го издуха на забележителните 7,51 м по време на събитие през юли 2014 г. Той държи и рекорда за най-бързо пробягани 100 м със ски обувки.

Най-много счупени дини с бедра

Украинките се славят като силни и корави жени, които лесно се справят сами в живота. Олга Лиасчук обаче изненадва със завидна сила в краката. Тя успява да счупи цели три големи дини с бедрата си само за 14,65 сек. Интересно е как е стигнала до това прозрение за рекорд, но е факт, че до момента никоя дама не го е подобрила.

Най-много сламки в уста

В желанието си да бъдат интересни и оригинални, хората са готови на всичко. Е, Саймън Елмор е готов да си натъпче максимален брой сламки в устата. Цели 400! Да, британецът задържа за 10 секунди 400 броя сламки в устата си. Не знаем как се е чувствал след това постижение, но звучи болезнено.mamcheta

Най-много счупени тоалетни чинии с глава

Защо точно тоалетни чинии и защо с глава?!? На този въпрос може да отговори само американецът Кевин Шели. Той успява да счупи 46 тоалетни чинии с глава само за една минута. Колко ли аналгина са му били нужни след това само той си знае.

Най-дългата целувка

Колкото и да обичате любимия човек, бихте ли го целували в продължение на 58 ч. 35 мин. и 58 сек.? Шокиращо, нали? Точно толкова време е продължила целувката между тайландците Екачай и Ласкана. За великия си подвиг те получават парична награда, диамантени пръстени и място в Книгата на Гинес.

Най-много изкачени стълби на глава

Още едно абсурдно хрумване за добиване на популярност. Китайският атлет Ли Лонг Лонг успява да качи 36 стъпала само на главата си. Това е един много странен и опасен рекорд.  В случай, че не сте професионален спортист, не го правете у дома.

Прочетете също: Забравените игри на децата от 90-те

По света е пълно със странници, но не всичко трябва да е на всяка цена. По-добре бъдете популярни с нещо стойностно сред малък кръг от това, отколкото да добивате популярност по нелеп начин. Всъщност, защо пък не? Ако тези хора нямаха такива абурдни хрумвания, нямаше да има с кого да се забавляваме.

Ако си търсите подходящ сериал за лятото, който да използвате за фон докато вечеряте, ние от “Всички теми” сме готови да Ви предложим най-популярните сериини филми. Разгледайте нашата статия по темата тук.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни