Рекордите на Гинес | Странни Гинес рекорди, за които не подозирате

Едва ли има човек, който да не е чувал за Книгата с рекорди на Гинес. Самата тя е рекордьор по продажби и брой издадени копия. По света има изумително талантливи хора, които наистина заслужават да бъдат вписани в този сборник, а постиженията им будят възхищение у малки и големи. Съществуват обаче и не малко странници, които години наред учат определен абсурден номер, за да впечатлят света и да спечелят своите минутки слава. В книгата на Рекордите на Гинес са вписани стотици, меко казано, абсурдни рекорди, които ни карат да се замислим защо им е на тези хора да правят точно това.

Жената с най-дългите нокти в света – рекордите на Гинес

Американката Аяна Уилямс отглежда своите нокти в продължение на 30 години. Общата им  дължима възлиза на 733,55 см, което затруднява голяма част от ежедневните ѝ дейности. Поддръжката на този изумителен маникюр изисква изключително специални грижи. За да се лакира са ѝ нужни около 4,5 шишенца лак и цяла седмица време. През април тази година Аяна реши да отреже завидно дългите си нокти, за да продължи живота си нормално.

Ашрита Фърман – човекът рекорд

Американецът поставя общо 230 официални рекорда като държи първото място за поставени 100 рекорда едновременно. Част от рекордите на Фърман са:

  • най-дълго разстояние, изминато с кълбо напред без прекъсване;
  • най-бързите 50 мили изтичани с жонглиране; 
  • най-дълго разстояние, преминато с балансиране на бутилка мляко на главата;
  • най-бързо изминати 8 км на кокили; 
  • най-голямата конструкция от пуканки в света – торта, висока  6 м и 35 см;
  • най-много премятания напред за един час – поставен в България през 2007 г.;
  • най-много стъклени чаши, балансирани върху брадичка.

Прочетете също: Модните правила на кралското семейство

Най-голямата суши мозайка – рекордите на Гинес

Интересен рекорд за любителите на суши и не, той не е поставен в Япония, а в Норвегия. Мозайката е направена на стадион Аспмюра. Поводът е честването на 100 години от създаването на футболен клуб Будьо. Суши рулцата са дело на норвежки шеф-готвачи, а размерът на цялата конструкция възлиза на 56,50 кв. м. Това е подобрение на рекорд, поставен в Япония, с големина на мозайката от 41,99 кв.м. Интересно е колко ли футболисти са били нужни за изяждането му.конкурентно право

Най-далечно духане на грахово зърно

Абсурдно е хрумването на Андре Ортолф, който решава да е рекордьор с нещо нелепо. А именно – с идухване на грахово зърно. Той успява да го издуха на забележителните 7,51 м по време на събитие през юли 2014 г. Той държи и рекорда за най-бързо пробягани 100 м със ски обувки.

Най-много счупени дини с бедра – рекордите на Гинес

Украинките се славят като силни и корави жени, които лесно се справят сами в живота. Олга Лиасчук обаче изненадва със завидна сила в краката. Тя успява да счупи цели три големи дини с бедрата си само за 14,65 сек. Интересно е как е стигнала до това прозрение за рекорд, но е факт, че до момента никоя дама не го е подобрила.

Най-много сламки в уста

В желанието си да бъдат интересни и оригинални, хората са готови на всичко. Е, Саймън Елмор е готов да си натъпче максимален брой сламки в устата. Цели 400! Да, британецът задържа за 10 секунди 400 броя сламки в устата си. Не знаем как се е чувствал след това постижение, но звучи болезнено.mamcheta

рекордите на гинес

Най-много счупени тоалетни чинии с глава

Защо точно тоалетни чинии и защо с глава?!? На този въпрос може да отговори само американецът Кевин Шели. Той успява да счупи 46 тоалетни чинии с глава само за една минута. Колко ли аналгина са му били нужни след това само той си знае.

Най-дългата целувка – рекордите на Гинес

Колкото и да обичате любимия човек, бихте ли го целували в продължение на 58 ч. 35 мин. и 58 сек.? Шокиращо, нали? Точно толкова време е продължила целувката между тайландците Екачай и Ласкана. За великия си подвиг те получават парична награда, диамантени пръстени и място в Книгата на Гинес.

Най-много изкачени стълби на глава

Още едно абсурдно хрумване за добиване на популярност. Китайският атлет Ли Лонг Лонг успява да качи 36 стъпала само на главата си. Това е един много странен и опасен рекорд.  В случай, че не сте професионален спортист, не го правете у дома.

Прочетете също: Забравените игри на децата от 90-те

Най-тежкият влак, изтеглен с брада – рекордите на Гинес

Исмаел Ривас Фалкон създаде впечатляващ рекорд през 2001 г., когато издърпа 6 069-килограмов влак на разстояние от 32,8 метра, използвайки само брадата си. Този подвиг показва невероятната физическа издръжливост на Исмаел и уникалните му умения. Ще можеш ли ти да отгледаш толкова здрава брада? Едва ли, но ако се интересуваш от растежа на брадата си, тази статия ще те научи как да отгледаш здрава и красива брада.

Най-бързо изпиване на два литра газирана напитка

През 2021 г., Ерик Букър, известен като “Badland Chugs” (Бадланд Чъгс), постави нов рекорд, като изпи два литра сода за 18,45 секунди. Тови постижение изисква изключителни умения. Спрете за момент и помислете. Една чаша за вода е 250 милилитра. Това означава, че Ерик е пил една чаша за 2,3 секунди! За колко време изпихте последната си чаша вода? Ерик не само поддържал страхотна скорост на пиене, но и изпил наведнъж два литра сода! Този рекорд не е за подценяване!

рекордите на гинес

Най-много пирони, забити с глава за една минута

През 2019 г. Саидалави заковава 20 пирона с главата си за една минута. Мъжът е професионалист в сферата на бойните изкуства и е тренирал за този рекорд много време. Изискванията на рекорда обаче може да не са такива каквито очаквате. В този рекорд съдиите броят един пирон за “забит”, ако той е пробил дървото и върхът му се е показал от другата страна. Поради това Саидалави успява да забие толкова много пирони. По време на изпълнението му може да чуете бойните му викове, както и да забележите, че поставя нещо като малка кърпичка между главата си и пирона, за да избегне ненужни наранявания.

По света е пълно със странници, но не всичко трябва да е на всяка цена. По-добре бъдете популярни с нещо стойностно сред малък кръг от това, отколкото да добивате популярност по нелеп начин. Всъщност, защо пък не? Ако тези хора нямаха такива абурдни хрумвания, нямаше да има с кого да се забавляваме.

Ако си търсите подходящ сериал за лятото, който да използвате за фон докато вечеряте, ние от “Всички теми” сме готови да Ви предложим най-популярните сериини филми. Разгледайте нашата статия по темата тук.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни