Най-посещаваните дестинации в света

Пътуването е богатство като никое друго. Далеч по-смислено, емоционално зареждащо и интелектуално обогатяващо е да инвестираме спечелени пари в пътувания. Да бъдем роби на вещи е нещо толкова ненужно, но да бъдем колекционери на преживявания е безценно. Хората измамно мислят, че всяко едно пътуване извън пределите на страната е обвързано с много пари, които едно средностатистическо семейство няма как да си позволи. Е, това не е така, касаейки се до близки дестинации, в които може да нощувате изгодно. Самолетните билети често са на промоция, а с колко джобни ще разполагате зависи само от вас. Ако се разровите обстойно, ще намерите настина достъпни оферти. Днес ние от “Всички теми” ще ви представим някои от най-посещаваните дестинации в света. Надяваме се да ви дадем добра идея за следващото ви пътешествие.

Прочетете още: Топ 5 любопитни факти за всяка зодия

Токио

Япония винаги е привличала изключително много туристи. Нестандартната архитектура и изключително различният начин на живот са интересни на повечето европейци. Храната, хората, природата, климата. Всичко е една съвкупност от красота, спокойствие и забавление. Пътуванията до Япония и в частност Токио са скъпи за нашите възможности, но пък са нещо, за което си струва човек да пести.

Едни от най-известните забележителности в Токио са Императорският дворец, храмът Мейджи и зоопаркът Уено.

Милано

Големият и красив град в северната част на Италия привлича милиони туристи годишно. Красивата архитектура, гостоприемните и възпитани хора са като магнит за посетителите. Милано е една от световните модни столици и в случай, че имате нужда от подновяване на своя марков гардероб, мястото ви е там. Популярни забележителности са Дуомото, Галерията на Виктор Емануил и Замъкът „Сфорцеско“.

Ню Йорк

Завладяващият магаполис, в който се развива действието на не един холивудски филм, е истинска мечта за повечето хора. Освен, че трябва да чакаме одобрение за виза до САЩ и да преминем през цялата тромава административна процедура, пътят до “Голямата ябълка” е изключително дълъг. Отидете ли там обаче си отделете достатъчно време, за да посетите някои от най-емблематичните забележителности, за които само сте чували по филмите. Някои от тях са – Сентръл парк, Емапйър Стейт Билдинг, центърът на Рокфелер по Коледа, Таймс Скуер, Музейът Метрополитън и още много други.

Сингапур

Невероятният град-държава, събиращ в себе си уникална архитектура, интересна култура и история. Сингапур е предпочитан от хората, които обичат едновременно историята и екзотиката, а нещата които си струва да видите там са десетки. Някои от тях са – Градините край залива, Китайския квартал, колелото на Сингапур. Не пропускайте да се качите не него, защото ще ви даде изглед над целия град само за 30 минути.

Лондон

Столицата на Великобритания определено е един от най-посещаваните градове в света. Той съхранява в себе си хилядолетна история, оригинална архитектура и многжество зебележителности, които си струва да видите. Разбира се, най-популярната забележителност е Бъкингамският дворец, следван от Уестминстърското абатство. За голяма част от туристите завиден интерес представлява музеят на „Мадам Тюссо“, пълен с редица восъчни фигури на популярни личности. Нека Лондонското око остане за финал, за да направите една последна обиколка на града от 135 м височина.

Рим

Вечният град, невероятният град, просто Рим.. Едва ли има друго място по света, което да носи в себе си толкова харизма, хаос, история, смях и спокойствие едновременно. Рим е една икона в историята на изкуството, архитектурата, та дори и туризма. Той предлага от всичко по много и посетите ли го веднъж със сигурност ще искате да се връщате отново и отново. Едни от най-забележителни места в града са Колизеумът, Фонтанът Ди Треви, Испанските стълби. С метрото може да стигнете и до Ватикана, за да се потопите в невероятната му мистика.

Светът предлага множество интересни дестинации, които си струва да посетим. Надяваме се пандемията скоро да отшуми и да сме свободни да пътуваме и да се любуваме на красотата на живота.

Прочетете още: Децата искат вниманието ви, а не нов смартфон

Топ 6 най-продавани книги през XX век

семеен хотел каваците Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни