Сатурново завръщане и неговото значение

Сатурново завръщане | В астрологията Сатурн се свързва с дисциплина, карма и структура. Понякога дори се нарича „планетата на ръководителя“ или „учителят на зодиака“.

Сатурн не е учителят, който ви позволява да гледате филми всеки ден, но той всъщност ви учи на нещата, които ще помните с години напред. Може да негодувате от тестовете, на които планетата ви подлага, но по-късно ще разберете колко ценни са били тези уроци.

Сатурн управлява знака Козирог, който се свързва с амбицията, упоритата работа и структурата. Той е и традиционен управител на Водолей, който се свързва с иновациите, индивидуалността и хуманизма. Сатурн се счита за екзалтиран във Везни, който се свързва с равновесието, хармонията и справедливостта.

В астрологията Сатурн олицетворява принципа на реалността и отговорността. Той може да олицетворява ограниченията и лимитите, с които се сблъскваме в живота, но също така и възможностите за растеж и развитие, които идват от работата по тези предизвикателства. Сатурн се свързва със зрялост, мъдрост и самодисциплина и може да бъде мощен съюзник, който да ни помогне да постигнем целите си и да проявим желанията си.

Когато Сатурн се *върне* там, където е бил в небето, когато сте се родили – което се случва на всеки 27 до 29,5 години – това е основен астрологичен момент на зрялост. Вашето завръщане на Сатурн често е последвано от големи промени в живота. Като смяна на работа или кариера, раздяла, годеж, развод, пенсиониране, покупка на жилище.

Разбира се, това завръщане на Сатурн звучи малко страшно. Но въпреки че може да е интензивен период от живота ви, той не е лош. По принцип вашето завръщане на Сатурн е като планетата с пръстени. Която ви казва да съберете живота си и да станете истински възрастен.

Може да харесате също : Седмичен хороскоп 27.02 – 5.03

Как да разберем кога точно Сатурн прави своето завръщане?

Вземете вашата рождена карта. Вижте в кой знак е Сатурн. Когато Сатурн влезе отново в този знак, вие започвате (или сте започнали) вашето Сатурново завръщане. Например, ако сте родени, когато Сатурн е бил във Водолей (това е от 1991 до 1994 г.). Вие преминавате през вашето Сатурново завръщане точно сега.

Ако сте родени, когато Сатурн е бил в Козирог (1988 до 1991), вие сте преминали през вашето Сатурново завръщане от 2017 до 2020. И ако сте родени, когато Сатурн е бил в Риби (1993 до 1996), ще започнете вашето Сатурново завръщане през 2023 г.

Забелязвате ли някакво припокриване в тези дати? Това е ретроградният Сатурн, който си върши работата. Когато Сатурн се върне обратно в един знак за кратък период от време (като няколко месеца). Ако сте родени през, да речем, 1991 или 1994 г., ще искате да потърсите в кой знак е бил Сатурн в точния ден, в който сте родени.

Сатурново завръщане

За да разберете вашето *точно* завръщане на Сатурн – например до действителния ден – ще искате да погледнете кога Сатурн ще се върне до точния градус, в който е бил, когато сте родени. За да разберете с точност Сатурново завръщане ще ви трябва вашият рожден ден. Час на раждане и място на раждане плюс градът, в който живеете сега, или градът. В който сте живели в края на 20-те си години.

Ако Сатурн се връща на същия градус няколко пъти през една и съща година, това е просто ретрограден Сатурн отново и може да имате някакво вътрешно движение напред-назад, докато разберете как искате да изглежда животът ви във вашата астрологична зрялост.

Какво да очакваме при първото завръщане на Сатурн?

Сатурн е известен като учител на зодиака и когато се върне там, където е бил, когато сте се родили, вие се обучавате! Научавате какво поведение и действия вече не отговарят на визията ви за бъдещето.

Показва ви правилния път и научавате много уроци по пътя. Първото ви завръщане на Сатурн се случва в края на 20-те и това е време на порастване. По принцип вие разбирате какво искате да вземете със себе си в следващата фаза от живота.

Разбира се, може да е трудно да се отървете от всички стари навици и начин на живот. В крайна сметка сте свикнали с тях! Ако решите да продължите със същото старо, въпреки че наистина не работи, е тогава, внимавайте.

Сатурново завръщане

Сатурн е планета, която обича да се уверява, че научавате урока си и можете да преживеете неуспехи и събития. Променящи живота, в резултат на това, че не управлявате в зряла възраст. По принцип това е кармичен ритуал на преминаване.

Прочетете също : Годишен хороскоп за всички зодии за 2023 година

Нека отбележим, че завръщането на Сатурн на всеки човек е напълно уникално и до голяма степен зависи от неговата натална карта. Вашето завръщане на Сатурн е невероятно лично време и вашата натална карта със сигурност играе роля в това.

В края на двадесетте години често се чувствате сякаш времето ви изтича. | сатурново завръщане

Обществото ви е принуждава да мислите, че трябва да завършите училище, да си намерите работа завинаги и да се ожените – всичко това. Когато все още сте на място в живота си, подобно на дете.

„Първото“ завръщане на Сатурн бележи началото на зрелостта, което означава, че вашите двадесет години са възрастната фаза на вашето детство. А тридесетте са младостта на вашата зряла възраст“.

През двете години, водещи до завръщането на Сатурн, започвате да изпитвате чувство на паника. Приятелствата и връзките в общността започват да се разпадат, особено ако сте изградили общност и взаимоотношения като реакция на това кой сте били като тийнейджър, произхода на вашето семейство или детството като цяло.

Сатурново завръщане

Въпреки че това може да бъде обезсърчително и ще дойде със своя справедлив дял от изпитания и премеждия. Вашето завръщане на Сатурн всъщност може да бъде и доста красиво време. Със сигурност ще промените гледната си точка и много от досегашния ви начин на живот ще се преобърне на 360 градуса.

Съществува ли второ и трето Сатурново завръщане в рождената карта?

На 31 сте и мислите, че сте приключили с драмата на Сатурн в живота си? Не толкова бързо. Второто ви завръщане на Сатурн се случва, когато сте в средата до края на 50-те. Подобно на първото ви завръщане на Сатурн. Това е време на размисъл и растеж, в което планирате следващия етап от живота си.

Може да ви хареса също : 20 интересни факта за планетата Марс

По време на второто си завръщане на Сатурн вероятно ще мислите за сериозно планиране на пенсиониране. Потенциално закупуване на имот, оценка на вашите активи и гарантиране, че всичко е наред. Когато навлезете в следващата си фаза от живота. Най-после дойде моментът да пожънете плодовете на младите си усилия.

Сатурново завръщане

Ако имате късмет, може да имате и трето завръщане на Сатурн. Това се случва в средата до края на 80-те и бележи влизането ви в официалната астрологична старост. Където можете да се отпуснете. Да отпразнувате мъдростта си и да прекарате време с вашите внуци, бебета, любими ретро повторения на Истински домакини, каквото и да е. Само няколко души някога са преживели четвърто завръщане на Сатурн, което се случва на около 114-годишна възраст.

Каквото и да се случи през последните две години на вашите 20, проявете търпение. Опитайте се да извлечете поука от всяка една промяна във вашия живот. Подбирайте хората около себе си и се доверявайте повече на вашата интуиция.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни