Какво означава Слънцето в астрологията?

Астрологията е древен език, който използва планетарни тела, зодиакални знаци и домовете в наталната карта, за да предаде посланието на планетите по по-лесен начин. Картата на раждане очертава позицията на слънцето, луната, планетите и звездите в конкретния час и място на вашето раждане. В тази статия на “Всички теми” ще поговорим именно за Слънцето в астрологията.

Във вашата рождена карта трите основни планетарни точки, които очертават ежедневната ви личност, са вашето слънце, луна и асцендент

В тази статия ние от “Всички теми” ще обърнем внимание на Слънцето и неговите отличителни знаци през зодиакалните знаци.

Слънцето е вашата идентичност. Това е същността, с която блестите в света. То представлява жизнената сила, която ви кара да търсите най-високия израз на истинското си Аз. Вашият слънчев знак е начинът, по който отговаряте на въпроса „Аз съм“ и как преживявате живота и изразявате своята индивидуалност. Също така представлява вида енергия, от която се нуждаете, за да се почувствате пълноценни.

Слънцето е нашето его, както и нашата точка на разум, когато взимаме решения. 

Четирите природни елемента: огън, земя, въздух и вода са групирани чрез Слънцето в астрологията 

Огнени знаци са: Овен, Лъв и Стрелец

Земни знаци са: Телец, Дева и Козирог

Въздушни знаци са: Близнаци, Везни и Водолей

Водни знаци са: Рак, Скорпион и Риби

Слънцето в астрологията – Овен

Хората със Слънце в Овен са склонни да бъдат прями и директни. Те са енергични и не харесват дългите емоционално изморителни ситуации, въпреки че обичат да преследват предизвикателствата и приключенията, за да намерят своето място в живота.

 

Слънцето в астрологията

Слънце в Телец

Точно както рогата на бика са известни с това, че се противопоставят на всичко предизвикателно, Слънцето в Телец се съпротивлява на промяната на всяка цена. Слънцето в Телец обича нещата да вървят гладко и без отклонения. Вие работите усилено, със стабилност, която е надеждна.

 

Слънцето в астрологията – Близнаци

Слънцето Близнаци е представено от небесните Близнаци. Изпълнени сте с любопитство и сте обзети от нуждата от постоянно стимулиране, сякаш във вас има две души. Понякога може да ви се струва, че трябва да живеете двоен живот, за да правите всичко, което желаете. Ако вашето Слънце е в Близнаци, вие имате желание да изразите себе си повече от другите.

 

Слънце в Рак

Слънцето в Рак има силен инстинкт за оцеляване. Ракът е кардинал воден знак, който ви дава силна способност да навигирате и да плувате както през емоционалните, така и в материалните сфери. Символизирани от Рака, вие имате твърда външност, но криете голяма чувствителност в себе си. Този символ също е свързан с божествената женска енергия, тъй като имате силни майчински инстинкти.

 

Слънце в Лъв

Слънцето е планетарният управител на Лъв. Хората, родени под този знак на зодиака, са пълни със страст, интензивност и стремеж. Когато имате Слънце в Лъв в наталната си карта, вие сте горди и достойни. Внимавайте, защото това може да бъде и отрицателно, ако егото ви надделее.

 

Слънцето в астрологията

Слънцето в астрологията – Дева

Хората, родени под слънчевия знак на Дева са склонни да се чувстват неудобно под светлината на прожекторите. Като земен знак, вие предпочитате да останете заземени и фокусирани върху осезаеми задачи и имате силна способност за интроспекция и анализ.Може да почувствате, че имате силно чувство за отговорност, което ви кара често да анализирате нещата. 

 

Слънцето в астрологията

Слънце във Везни

Подобно на Везните във вашия символ, вие сте хармонични, балансирани. Везните са социални и интелектуални, като същевременно са миролюбиви. Искате да знаете истината и че има основна информация, за да направите твърденията достоверни. Понякога нуждата ви от баланс предизвиква нерешителност, която може да бъде още по-хаотична.

 

Слънцето в астрологията

Слънцето в астрологията – Скорпион

Хората със слънце в Скорпион са интензивни. Мнозина погрешно ви бъркат с огнен знак поради вашата интензивна страст, но всъщност вие сте воден знак, дърпайки сила от емоционалната и интуитивната сфера. Вие сте решителни и се хвърляте смело във всичко, което направите. Не се поддавате на манипулации, движени сте от собствената си сила и никога не се отказвате.

 

Слънцето в астрологията

Слънцето в астрологията – Стрелец

Стрелецът винаги е в движение, често е неспокоен, дружелюбен и весел, като същевременно е прекалено доверчив. Вие сте спокойни, но с бърз нрав и имате силно желание да избягате в трудни моменти.

 

Слънцето в астрологията

Слънце в Козирог

Хората със сlънце в козирог са реалисти. Вие много добре знаете как да постигате целите си. Умеете да накарате хората да се смеят, но в същото време да ви имат доверие. Вие сте амбициозни, което е важно качество за слънчевите знаци, като се има предвид, че Слънцето управлява нашите стремежи.

 

Слънцето в астрологията

Слънце във Водолей

Слънцето във Водолей често не желае да следва нито един предварително зададен път. Можете лесно да се освободите от социалните конструкции и да направите нещо ново и е по-вероятно да поемете по по-малко познат път за останалите.

 

Слънцето в астрологията

Слънцето в астрологията – Риби

Хората със слънце в Риби са дълбоко емоционални и интуитивни, както и състрадателни и заслужаващи доверие. Прекарвате много време в търсене на отговори и сте чувствителни към всякакви ситуации.картини със скандинавски мъх

 

дропшипинг счетоводство софия

Слънцето в астрологията

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни