Как да намалим разходите за сватба?

Едно от първите неща, които ще направите след като се сгодите, е да изберете датата на сватбата. Второто по важност нещо е да определите реалистичен бюджет. Ние от “Всички теми” ще ви помогнем с идеи как да намалим разходите за сватба. Да започваме!

Как да намалим разходите за сватба – Списък с гостите

Мария, вашата четвърта братовчедка по майчина линия, която не сте виждали от детството си, няма нужда да бъде канена на сватбата ви.  Ако родителите ви настояват да канят роднини, поговорете с тях. Споделете им, че искате присъстващите на вашето събитие, да са хора, с които поддържате близки взаимоотношение. Не такива с които не сте се виждали от 20 години. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Свети Никола.

 

Прочетете също: Отглеждане на орхидея – Какво трябва да знаем?

 

Редуцирането на списъка с гостите ще помогне на бюджета ви. Разходите за ресторанта са едно от най-големите пера. Колкото повече поканени има, толкова по-голям бюджет ще ви е необходим. И обратно – колкото по-малко са хората, толкова по-малки ще са разходите за сватбата.

 

Как да намалим разходите за сватба

Как да намалим разходите за сватба – покани за сватбата

Вече има редица софтуери, с които можете сами да си направите не само поканите. Също и табелки за маса, списъка с гостите и други. Ако нямате такива умения, можете да наемете специалист. Той ще ви изготви проект как да изглеждат всички тези материали. Или да разпитате сред приятелите си – все някой може да откликне и да ви подготвите нещо красиво и неповторимо.

В 21 век съвсем нормално е поканата за сватба да се получи по електронна поща, а не както едно време. Така че ще спестите пощенските разходи, които макар и малко, отново ви помагат да редуцирате разходите за сватбата.

 

Как да намалим разходите за сватба

Ако имате умения за работа със софтуер като Canva например, не само ще редуцирате разходите за сватбата, а и поканите могат да ви излязат дори безплатно. Единственият ресурс, който ще трябва да вложите, е вашето време – за създаване на проекта и разпращането им по електронна поща на всички гости.

Фотозаснемане

Позволете ни да ви зададем един въпрос: „В колко апартаменти на ваши приятели сте били и си спомняте, че сте видели на стената снимка от сватбения ден на двойката?”

Разходите за фотограф варират. Mогат да се движат и варират в голям диапазон. Попитайте някои от приятелите си, които разполагат с модерни телефони или фотоапарати, дали не биха искали да ви помогнат. Дайте на всеки от тях да снима по част от сватбата, за която да е отговорен, за да не се чувства, че трябва да работят през цялата нощ.

 

Как да намалим разходите за сватба

Как да намалим разходите за сватба – Декорация

Както се казва: „По-малко е повече!“ Намерете място, което говори само за себе си. Сватбата ви на голямо място позволява да похарчите по-малко средства за декорация, тъй като съществуващата сграда ще говори сама за себе си. 

Нашият съвет е, когато резервирате ресторанта, да попитате имат ли декорация, която можете да наемате за празника. Голяма част от заведенията, в които често се организират сватбени и други тържества, имат собствени украси. Ако се доближават или дори съвпадат с цветовете на вашата сватба, не се колебайте да ги използвате. Със сигурност ще спестите и редуцирате разходите за сватбата, ако ползвате готови декори и украса, вместо да купувате и после да се чудите какво да правите след края на събитието. 

 

Прочетете също: Топ 10 дестинации в България за семейна почивка

 

Съвет: Ако все пак решите да закупите някакви материали за украса, не забравяйте да си запишете какво може да осигури ресторанта, за да не стават повторения.  И тъй като вероятно ще сте обхванати от големи вълнения, нашият съвет е винаги да носите със себе си тефтер, в който да описвате всички подробности.  

 

Цветя

Булчинският букет, букетите за шаферките и естествената цветна украсата също са едно от големите пера на разходите за сватба.  Всеки ги иска, но не всеки разполага с необходимия бюджет. Нашият съвет е да проучите пазара, като изпратите запитване до различни цветарски магазини. Можете да разговаряте и с ваши приятелки, които вече са минали по този път и да ги разпитате какъв бюджет за цветя са отделили те и на каква украса са се спрели. Най-често големите букети за булките се състоят както от красиви цветове, така и от нужното озеленяване, което придава завършен вид.

 

Как да намалим разходите за сватба

Последни мисли за намаляване на разходите за сватба

Опознайте бюджета си и знайте без какво не можете да живеете в сватбения си ден. Добър начин да прецените дали трябва да купите или да имате определени предмети на сватбата си е да се запитате: „Ще забележат ли гостите ми, ако ги нямам?“картини със скандинавски мъх

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни