Луната в астрологията

Както най-вероятно вече знаете, трите най-важни неща в една натална карта са Слънцето, Асцендетът и Луната. Дойде ред да говорим и за същността на Луната в хороскопа и каква роля играе тя в астрологията и наталната карта.

Луната е най-бързодвижещото се небесно тяло в Слънчевата система. Тя е символ на нашите инстинктивни реакции, на нашата емоционалност, на женската енергия във всеки един човек. Когато говорим за инстинкти, имаме предвид ситуации, в които няма време за обмисляне на реакции (пожар, земетресение или катастрофа). Точно в тези ситуации се проявява енергията на луната.

 

Прочетете също: Новолуние в Риби

 

Според това в кой зодиакален знак се намира Луната, характерът и емоциите на всеки човек са различни. Що се отнася до наталната карта и движението на Луната, можем да кажем, че е хубаво да се съобразяваме с разположението ѝ, ако ни предстои важна среща, операция, пътуване, дела или големи покупки.

Луната в Овен

Тя ни помага да започнем ново начало, да променим нещо във външния си вид. През това време в нас се събужда физическата активност и искаме да сме първи във всичко. Появява се желание за пътуване. Като негативно влияние можем да проявим бързо оттегчение към нещата, които сме започнали.

луната в хороскопа

 

Луната в знак Телец

Помага да разрешим финансови въпроси. През този период имаме благоприятната възможност да намерим нови енергийни, физически и финансови източници и ресурси. През това време ще бъдете по-чувствителни, по-меки с другите хора, ще искате да прекаравате повече време със семейството си. Няма по-добри дни от луната в Телец, за да се сдобрите със своя партньор или близък.

 

Луната в Близнаци

Помага ни да общуваме по-лесно, да създаваме повече приятелства и контакти. Енергията е колективна, изпълнена с много нова информация. Подходящ момент да намерите мястото си в правилната социална среда.

 

Луната в хороскопа – Рак

На трон или по-просто казано, тогава тя изявява максимално силата си върху хората. Ще ни направи изключително чувствителни, емоционални, сензитивни и грижовни. Периодът благоприятства развиване на интуицията – да се научим да усещаме, да разбираме и да приемаме истинските мотиви в думите и действията на хората, както и истинските причини за техните реакции. В същото време ще можем да усетим самите себе си в дълбочина – нашите емоции, собствените ни реакции и поведение в определени ситуации.

луната в хороскопа

 

Луната в Лъв

Когато Луната преминава през знака Лъв, ни се дава възможност да разкрием своите творчески способности, да изразим себе си и вътрешния си потенциал, и да се изявим пред света такива, каквито сме. С лекота ще получаваме топлина и любов и самите ние ще желаем да даваме това на другите. Тези дни са благоприятни за обикаляне по магазините, за посещение на театър или изложба.

 

Луна в хороскопа – Дева

Най-подходящият момент да посветите времето си на своите ангажименти и да свършите своите задачи – както по-сериозните и отговорни, така и ежедневните рутинни задължения. С лекота можете да създадете ред по всички ваши дела и въпроси – от по-сериозните, до най-дребните битови неуредици. През периода са важни и актуални всички въпроси, отнасящи се до нашата професионална реализация – до това какво работим и каква е нашата професия.

 

Луната във Везни

Дава възможност за партньорства и хармонични взаимоотношения с другите. Подобряване на отношенията с близки и роднини, както с приятели, колеги и познати. Ще ни се иска да сме заобиколени от приятна атмосфера. Можете да създадете добро настроение, като сложите цветя в дома си, свежи плодове на масата, ароматизирате с приятни благоухания. Луната във Везни ще отслаби решителността ни. Дори да се създаде пререкание с някой, спорът бързо ще се потуши и няма да се стигне до сериозна кавга. Моментът е добър за всякакъв вид сдобрявания и поправяне на развалени отношения.

 

Луната в Скорпион

Дава ни възможност да намерим правилния път, да осъзнаем своите собствени принципи и начини на действие. Да се научим да носим отговорност за другите и за себе си. Луната в Скорпион ни прави по-зрели, учи ни как да се избавим от стресовите ситуации в живота ни и най-важното – как да поемаме лична отговорност за всичко, което се случва. Дните на Луна в Скорпион са благоприятни за всякакви банкови операции, разрешаване на всякакви ангажименти, свързани с данъчни служби, кредитни и застрахователни институции, работа с полиция, изследователска и детективска работа.ресторант на Каваци

луната в хороскопа

 

Луната в хороскопа – Стрелец

Прави периода да бъде наситен с оптимизъм и вяра в бъдещето, донякъде еуфоричен и пълен с ентусиазъм. Знакът Стрелец ни подтиква към разширяване на мирогледа, към желание да се образоваме, да развиваме своя интелект, да се обогатяваме с нова информация и да опознаваме чужди езици и култури. Възможни са контакти с чужденци, хора отдалече. В нас се събужда потребност от духовно усъвършенстване и от това да погледнем на света от един по-различен ъгъл.

 

Луната в Козирог

Дава възможност да се подобри положението ни в обществото и нашия социален статус. Изобщо периодът благоприятства нашето външно, материално развитие и растеж, правилен подбор и ориентация по отношение на кариера, служебно положение и издигането ни в служебната йерархия. Успешен момент за осъществяване на взаимоотношения или преговори с хора от високо обществено положение или с хора по-възрастни от нас.

 

Прочетете също: Какво е асцендент?

 

Луната във Водолей

Тя дава възможност да увеличим своето присъствие в света, да предадем знанията си на другите и да работим в посока да оставим нещо след себе си. Замислете се какво наследство ще оставите след себе си на света. Какво е това, което вашата уникална личност притежава и я прави единствена и неповторима? И имайте готовност да го споделите с другите.

луната в хороскопа

 

Луната в знак Риби

Чрез потапяне в духовното, ни предоставя възможност за реализация на нашите желания и мечти! Поглеждайки в дълбочина в нашия нематериален свят, можем да разкрием нашите скрити способности и ресурси, които до момента не сме съзирали! Това би ни помогнало след излизане от този период да материализираме на външно ниво своите цели. Това време е удачно за всякакви действия, които са свързани с уединение, вдъхновение и почивка.картина с мъх

търся работа

 

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни