Спрете да робувате на марки!

Имате ли в обкръжението си хора, които са като току-що слезли от подиума след представянето на новата колекция на любимата им марка? Помните ли кога за последно ги видяхте облечени в различен бранд, от този, за който не спират да говорят? По всичко личи, че тези ваши познати са обсебени от придобиването на стоки с конкретен етикет. А вие също ли сте един от тях?

Често се случва да се вманиачим до крайна степен по определена марка. Веднъж щом сме си позволили нещо на любимия дизайнер, искаме още и още, и още…А дали всеки път тениската със щампа от бранд Х за 150 лв. е по-качествена от конфекция У за 25 лв.? Изработката на скъпите дрехи по-добра ли е или просто разчитат на добрия бранд мениджмънт на компанията?

Прочетете също: Как да създадем капсулен гардероб?

За мнозина притежаването на различни вещи на световноизвестни дизайнери като дрехи, обувки, чанти или козметика, демонстрира един определен социален статус в обществото. Те знаят, че ще бъдат забелязани, но кому е нужна тази показност. Е, колкото и гръмко да твърдим, че не се влияем от мнението на околните, това изобщо не е така. По-голямата част от нас внимават какво говорят пред останалите. Или как се обличат. Или как се смеят. Целим да изградим определен образ в обществото, който често тотално замаскира истинската ни същност. Мислим си, че носенето на дизайнерски дрехи ни прави, това което сме. Трябва да обърнем повече внимание на останалите ни качества, които нямат етикет. Всеки път ли обаче цената определя качеството?

По-Качествени ли са скъпите дрехи?

Според голяма част от модните специалисти не всички популярни дизайнери предлагат дрехи с високо качество. Те дават пример с щамповани тениски на световноизвестен бранд (който няма да споменаваме), които  при пране в пералня дори на деликатна програма на 30-40 градуса се съсипват. По закачалките в бутиците често можем да видим избелели материи с висящи конци и какви ли още не дефекти. Всичко обаче е така замаскирано зад лъскавата опаковка, че малко от нас оглеждат изцяло дрехите си преди да платят на касата. Мислим си, че щом се предлага в излъскан магазин, качеството е неоспоримо. По друг начин се държим обаче, когато купуваме стоки от магазините за бърза мода. Там получаваме прилична цена според възможностите си, но се оплакваме от всяко виснало конче или паднало копче… Защо?адвокатска кантора

Странното разделение се получава, защото в единия случай се осланяме на името на бранда. Доверяваме се изцяло, че щом дизайнер Х е решил, че  от този ръкав ще тръгне бримка значи така е модерно. Веднъж запленени от високия клас стоки, рядко можем да си дадем реална представа дали покупката си заслужава или не. В никакъв случай не искаме да омаловажаваме дизайнерските стоки, в чиято покупка няма нищо лошо, стига те действително да си заслужават инвестицията.

Без значение какъв тип дрехи можем да си закупим в зависимост от възможностите ни, е важно добре да ги подбираме, използвайки няколко лесни трика:

Избирай памучни дрехи с дълги нишки

Ще ги познаеш по мекотата на материята, тя е непрозрачна и не образува нежелани топченца.

Оглеждай добре шевовете на панталоните

Некачествените имат определени усукванията по ръбовете, които на пръв поглед няма да забележиш, но след поредното пране ясно ще се откроят.

Подбирай добре дънките си

Качественият деним е изключително здрав и може лесно да бъде разпознат като огледате плата на светлина. Липсват ли каквито и да било дупчици в тъкант,а значи покупката си заслужава.

Следи обувките дали са шити или само лепени

При най-малката следа от лепило, покупката е напълно излишна дори да са на най-известния дизайнер в света.

Прочетете също: 5 задължителни грим-продукта за перфектна визия

Чети етикета на козметиката

Не се подлъгвай само по издръжливостта на марковото червило. Прочети състава му, защото силните пигменти не винаги са здравословни за кожата ни.

Важно е наистина да залагате на качеството, защото в много случаи си заслужава да дадете голяма сума за дрехи, които ще издържат във времето вместо да купувате всеки месец по нещо ново, а то да се съсипва бързо. Това, което трябва да направите, е просто да се научите да преценявате добре качеството на определената материя вместо да се доверявате на сляпо на дизайнери, които често злоупотребяват с вашата лоялност. Носете това, което ви отива и ви е по джоба без да робувате на марки или задължително да следвате актуалните модни тенденции.

А помните ли колко странно се обличахме през 90-те години на миналия век? Модерните дрехи и аксесоари тогава, сега биха били напълно непрактични и неизползваеми. Ние ще ви припомним с нашата статия, озаглавена: Модни тенденции на 90-те, за които днес не искаме и да чуембасенджи

Ако се интересувте от инвестицията на недбижим имот вижте BolgarCapital.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни