Странни модни хакове

В интернет човек може да открие наистина всичко, а светът е пълен с хиляди изобретателни хора. Някои от тях създават т.нар. хакове, които имат за цел да улеснят и разнообразят нашето ежедневие. Едни от най-популярните са тези в сферата на модата. Редица от тях са интересни и лесно приложими в ежедневието, но изпълнението на други по-скоро би ни затруднило или е откровено ненужно. Днес ние от “Всички теми” ще ви разкажем за няколко странни модни хакове.

Прочетете още: Модни акценти есен-зима 2021/2022

Бюстие от чорапогащник

Вземете един черен чорапогащник, отрежете му дъното, така че да може да промушите главата си през отвора. Срежете крачолите, за да направите ръкави и изрежете няколко дупки за по-интересен ефект. Тази идея е подходяща за част от костюм за Хелоуин, но определено не е нещо, с което ще изглеждате добре навън.

Колие/чокър от кламери

Един много популярен трик в социалните мрежи е изработката на колие от обикновени кламери за хартия. Има много творци, които действително създават бижута от подръчни материали. Да нанижете обаче няколко кламера в кръг няма да ви направи по-популярни или забележими в училище. За целта по-добре вземете корда и интересни мъниста. Ще ви отнеме повече време за изработка, но резултатът със сигурност ще е в пъти по–ефектен.

Декорация на яка с парчета счупен диск

Днес все по-малко от нас използват компакт дискове, но със сигурност все още имате някой друг у дома. Когато по случайност се счупят,  предполагаме, че ги изхвърляте, нали… ? Е, един от странните модни хакове ни показва, че можем да залепим част от парчетата по яката на ризата си, за да я направим по – ефектна. А защо това е странен хак? Първо, защото определено ще си личи с какво сме си украсили дрехата. Второ – ще бъде нетрайно (лепилото ще отслабне при пране). Трето – не е особено красиво. Ако искате да разнообразите облика на любима своя риза, най-добре си вземете декоративни камъни за дрехи и ги пришийте с игла и конец.

Направете тениската си потник с гол гръб

Отново един странен и ненужен хак. В мрежата може да видите как редица момичета режат ръкавите си и гърбовете на тениските, за да се чувстват по-прохладно в горещините. Идеята изглежда креативна, но е напълно ненужно да разрязвате здрава дреха, за да я трансформирате в друга. Това е вариант за вече стара тениска, но най-добре е просто да си вземете няколко изгодни блузи без ръкави за лятото.

Изцапали сте дрехата си с прах? Срежете я и сменете облика й

Създателите на някои модни хакове определено не се замислят за същността на съдържанието. Да си срежеш дрехата и да смениш облика й само защото е изцапана е не само странно, но и глупаво. Все пак живеем във времена с течаща вода, перилни препарати и перални машини. Просто я изперете.wooden pellets

Често си забравяте обувките за фитнеса?

Е, за целта не е нужно да си взимате сак или раница, за да има в какво да ги съхранявате и оставяте до входната врата, за да не ги забравяте. Достатъчно е само да съсипете една от блузите си, за да си направите торба от плат и тогава вече е гарантирано, че винаги ще носите със себе си маратонките.

В онлайн пространството има наистина страхотни идеи за какво ли не, но отсявайте добре кое е хак и кое ви коства да си съсипете любима дреха. Не е необходимо да разрушите своите обувки само за да направите онова, което показват момчетата и момичетата във видеата си.

Прочетете още: Как да създадем капсулен гардероб?

Спрете да робувате на марки!

семейни хотели созопол

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни