Топ 5 книги за лятото, подходящи за море през 2021 година

Щом сте тук, значи лятото все още е в разгара си! Остана малко от август! Има хора, които вече са направили своята лятна почивка, но има и такива, на които им предстои такава. За тях, а и тези, които четат и си представят следващата си лятна ваканция покрай брега на морето, ние от “Всички теми” искаме да ви представим пет книги за лятото, подходящи за море, които да вземете на плажа и да се наслаждавате. Ако прочетете поне една от тях, ще се чувствате една идея по-отпочинали!  

 

Прочетете също: 10-те най-красиви, но непопулярни кътчета в Италия

 

„ЛЮБОВ И МАСЛИНИ“ – ДЖЕНА ЕВАНС УЕЛЧ

Първата книга в тази класация ни води в южната ни съседка Гърция и ни разказва историята на Лив Варанакис – “Любов и маслини“. На крехките 8 години момиченцето остава без баща, той я напуска, за да търси Атлантида. Девет години по-късно я кани в Санторини, за да му помогне с проект. Седемнадесетгодишната девойка е против да замине, но майка ѝ успява да я убеди и тя го прави. С помощта на чаровния асистент на баща ѝ – Тео, Лив разбира някои много важни истини за себе си и успява да прекара страхотно време на Санторини. С дъх на любов и маслини тази книга е идеалното четиво за плажа!

книги за лятото
“Любов и маслини” на Джена Еванс Уелч

 

„ШОКОЛАД ЗА ЖЕНСКАТА ДУША“ – КЕЙ АЛЕНБОУ

Книгата “Шоколад за женската душа” на Кей Аленбоу ни представя 77 истински истории на жени, които ни разказват за различни житейски събития. Тя ни дава всичко онова, от което една жена се нуждае! Съчувствие, отговорност, работа, брак, любов, приятелство и всички други толкова необходими за живота на една жена. С тази книга (а и с други правилно подбрани книги за лятото) ще се почувствате истински жени, защото всяка една от нас е изпадала в подобна ситуация! А на какво по-хубаво място, освен на плажа, можем да си позволим да разберем колко сладка и лесно топяща се е женската душа!  

книги за лятото
“Шоколад за женската душа” на Кей Аленбоу

 

„ИГРА НА ОМРАЗА“ – САЛИ ТОРН

Взривяваща история! Забавна, романтична и дори леко пикантна „Игра на омраза“ на Сали Торн е точното четиво за плажа. Ще ви държи будни до последната страница! Луси Хътън и Джошуа Темпълман работят в новосъздадена издателска къща и не просто не се харесват, а се мразят. Когато им се налага да работят заедно, те си спогаждат малки номера, с които да подразнят другия. След като разбират, че новата ръководна позиция може да бъде заета само от единия от тях, напрежението помежду им нараства още повече. Но дали това напрежение е от омраза или нещо малко по-приятно – разберете сами! Позволете си я на плажа, защото там е болезнено приятно за подобна история!адвокатска кантора

книги за лятото
“Игра на омраза” от Сали Торн

 

„СПОДЕЛЕНИЯТ АПАРТАМЕНТ“ – БЕТ О,ЛИЪРИ

Без срещи, единствено общуване чрез бележки – просто един споделен апартамент. Това е историята на “Споделеният апартамент” на Бет О’Лиъри. Главните герои Тифи и Леон са изправени пред ситуация, в която нямат друг избор, освен да делят общ апартамент. Леон се нуждае от пари, за да успее да помогне на брат си, а Тифи е поставена в ситуация, в която доходите, които получава, не достигат, за да си позволи друго място за живеене. Уговорката е Тифи да използва апартамента през нощта, а Леон през деня. Но какво се случва, когато един ден, съвсем неочаквано и за двама им, се срещат? Вникнете в историята на Тифи и Леон, заслушани във вълните и заинтригувани от това, което тази книга има да ви каже.

книги за лятото
“Споделеният апартамент” на Бет О’Лиъри

 

„МОРЕТО, В КОЕТО ЛЕТЯ“ – РАЛИЦА ГЕНЧЕВА

Последната от всички предложения е малка книжка с красива поезия. Тя е написана от българската авторка Ралица Генчева – “Морето, в което летя“. Магичните думи са подкрепени от брилянтни илюстрации, които допринасят за приятно прекараното време с тази книга и други подобни книги за лятото. Какво по-хубаво от това удивителната любовна поезия да ви прави компания на плажа и да кара мечтите ви никога да не спират да се сбъдват!

книги за лятото
“Морето, в което летя” на Ралица Генчева

Помнете – „Книгите  са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници. В същото време най-търпеливите учители.“

 

Прочетете също: Възходът на сериалите – какво да гледаме през лятото?

 

Пожелаваме ви весела част от оставащото лято!

Ако четенето е Вашето хоби и страст, тогава може да искате да разберете кои са най-четените книги за 2020 година в България? Това може да направите тук. басенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни