Книги за бременни – Топ 5 най-полезни четива за бъдещи майки

Честито! Щом четете това, значи сте бременна или сте взела решението скоро да имате дете. Сега искате да научите повече за майчинството. Бременността е едно изключително вълнуващо приключение, изпълнено с една пъстра палитра от емоции. То, разбира се, крие своите неразположения, полярни настроения и какво ли още не. Най-прекрасното от всичко обаче е, че бременната жена носи чудото на живота, а това е едно истиснко вълшебство. Щом види двете чертички, всяка жена реагира по своему, но щом мине първоначалната еуфория, идват и въпросите. За ваше улеснение в тази статия ние от „Всички теми“ сме подбрали най-полезните книги за бременни според нас, които ще ви бъдат много полезни по време на бременността и ще ви подготвят за живота след появата на бебето.

Най-много въпроси има при първа бременност. Повечето бъдещи майки действително не знаят какво да очакват, какви промени им предстоят, както физически, така и психологични. Е, тук на помощ идва широката гама от книги за бременни. Да, препоръчваме ви да се сдобиете с тематична литература, вместо да се информирате само от форумите. Не искаме да кажем, че те не са полезни, но далеч по-спокойни ще ви направят препоръките на дипломирани експерти, отколкото само личното мнение на група непознати жени.

Прочетете също: Как да възпитаме уверен млад мъж?

„Какво те чака, когато чакаш дете“ – Хайди Мъркоф

Първата книга, която попада в нашата класация за най-полезни книги за бременни е едно четиро от 640 страници. То е преиздавано и актуализирано няколко пъти и е любимо на милиони жени по света. „Какво те чака, когато чакаш дете“ събира в себе си цялата информация, от която се нуждаете по време на цялата си бременност. Тя е един чудесен наръчник, който отговаря на всичките ви въпроси и проследява подробно бременността седмица по седмица. В нея са описани видовете раждане, възможните проблеми, които могат да възникнат през деветте месеца. Не се притеснявайте, има отделна главата и за бащата. Това е книга, която не следва една точно определена линия и не ви насочва да се храните или раждате по определен начин, напротив. Авторите просто ви насочват и ви дават цялата необходима информация, а изводите и решенията оставят на вас.

книги за бременни

„Всичко за кърменето или почти всичко, но практично“  Христина Янева – Хедра

Ако сте бременна, която има огромно желание да кърми след като роди, непременно си вземете книгата.  Тя е написана от сертифицирания консултант по кърмене Христина Янева – Хедра. Това е Библията на съвременната кърмеща българка, която дава отговори на всички въпроси на един излючително достъпен език. В държавните болници, в които повечето жени раждат, няма акушерки, които да ви насочат как да накарате бебето да засуче добре. Майките ни често са забравили или не могат правилно да ни обяснят как се прави. Тук на помощ идва Хедра с нейното прекрасно четиво, което ще се превърне във Ваша настолна книга.petworld

„Бременност след 35 години: всичко за бременността“ – Глейд Къртис

Е, за никого не е тайна, че в световен мащаб все повече жени решават да имат дете на една по зряла възраст. Именно за това в нашата класация за най-полезни книги за бременни тя намира своето място.

Дали това е обвързано с желанието им за израстване в кариерата, чакане на подходящ партньор или репродуктивен проблем, е без значение. Важно е да се вземе под внимание, че бременността на една жена, преминала 35 годишна възраст, протича по-различно. За да бъдете подготвени какво да очаквате като промени в тялото си и как да износите и родите едно здраво бебе, потърсете книгата на Глейд Къртис. Със сигурност ще ви е от ползва.

книги за бременни

“Раждане с любов” – Олга Дукат

Настолната книга на всяка жена, която е решила и има физическата възможност да роди естествено. Олга Дукат е акушерка и майка на три момчета. От 2007 г. тя се занимава с информирането и популяризирането на естественото раждане. В свят, в който все повече майки избират да раждат оперативно, без да имат предпоставки за това, на пазара излиза тази книга. Тя ще даде реална представа относно естественото раждане и ще ви покаже, че то не е чак толкова страшно, колкото изглежда.

книги за бременни

“Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането” – Росица Божкова-Михайлова

Това е книга-дневник, която цели да напътства бременната жена през цялата ѝ бременност. В нея нагледно може да проследява трасформацията на своето бебе седмица по седмица и да се подготвя за предстоящите симптоми. Книгата съдържа различни практически задачи и упражнение. Те са събрали философията на Изтока и Запада, които ще помогнат на бъдещата майка да изгради една пълноценна духовна връзка с нероденото си дете. Именно за това тя попада в нашата класация за най-полезни книги за бременни.

Прочетете също: Магическата връзка между баща и дъщеря

Надяваме се, че нашите предложения ще ви бъдат от ползва.

Пожелаваме ви успешна бременност, ако вече очаквате своето дете!

Много родители в днешно време взимат решението детето им да расте с домашен любимец. И по-точно с куче. Ако и вие сте от тези родители, но се чудите кои породи са най-подходящи, може да прочетете нашата статия по темата тук.

басенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни