Топ 10 упражнения за стягане на корем

Всеки човек иска да се отърве от мекия корем и да извая плочки. От опит всички знаем, че това не е толкова лесно. Нужни са постоянство, правилно хранене, желание и много тренировки и упражнения за стягане на корем.

Някои имат проблем с мазнините в корема. Те са с различна структура, именно затова е толква трудно да се отървем от тях и да ги превърнем в мускули. От своя страна дамите, които скоро са станали майки, също искат да си върнат стегнатия корем след бременността и евентуалната диастаза, която се е получила.

В интернет има какви ли не 30-дневни предизвикателства с упражения, които да мотивират хората да подобрят своята фигура. Сигурно се питате кои от всички тези упражнения имат най-голям ефект и ще успеете ли някога да изчистите мазнините от коремната област.

Ето и нашите 10 упражнения, които ще ви помогнат в стягането на корема. Всяко едно от упраженията е препоръчително да се повтаря по 10 пъти.

Повдигане на краката

Това упражнение тренира горна и долна част на корема.

Начин на изпълнение: Легнете на земята, вдигнете ръцете си към тавана и бавно започнете да вдигате краката. В същото време бавно повдигайте и торса, за да доближите ръцете и краката. След като ги доближите, бавно се върнете в изходно положение.

Планк със свиване на коляно

Това упражнение не тренира само коремните мускули, а също така тези на раменете, дупето и краката.

Начин на изпълнение: Застанете в поза дъска. Стремете се погледът и главата ви да сочат напред, свийте дясното коляно към корема. Задръжте малко, изпънете десния крак и след това направете същото с левия крак.

стягане на корем

Сядания – Упражнения за стягане на корем

Този вид коремни преси тренират мускулите и помага за гъвкавостта на гръбнака.

Начин на изпълнение: Легнете по гръб, краката трябва да са изпънати, а ръцете близо до тялото ви. Бавно повдигнете тялото си, като в същото време насочете ръцете към тавана. Стегнете коремните мускули и бавно се върнете в изходна позиция.

Прочетете също: Упражнения за намаляване на кръвното

Дъска

Това упражнение ще тренира цялото ти тяло. Подобно е на упражнението Дъска със свиване на колена. Разликата е, че при това упражнение трябва да застанете в поза дъска и да съумеете да издържите възможно най-дълго. Първоначално започнете с 20-30 секунди или колкото издържите. Стремете се всеки ден да увеличавате времето на издръжливост.

V-образни коремни преси

Това упражнение натоварва всички коремни мускули.

Начин на изпълнение: Легнете на пода по гръб. Повдигнете ръцете и торса си към пръстите на краката. Старайте се да ги задържите едновременно. Когато това се случи, задръжте за няколко секудни. След това отпуснете бавно в изходна позиция.

Въздушни ритници за стягане на корем

Това упражнение е подходящо за начинаещи или средно напреднали. Натоварва коремните мускули по различен начин и позволява да бъде повтаряно повече пъти.

Начин на изпълнение: Легнете на пода и поставете ръцете си под кръста. Вдигнете краката си на няколко сантиметра от земята. Дръжте ги изправени. Започнете да движите краката си нагоре и надолу, като редувате ляв крак нагоре, десен крак надолу и обратно.

стягане на корем

Въздушно колело за стягане на корем

Упражнението силно акцентира върху страничните коремни мускули.

Начин на изпълнение: Легнете на пода по гръб и сложете двете си ръце на тила. Повдигнете горната част на тялото си, като заставате в позиция за коремна преса. Повдигнете краката си перпендикулярно на пода. Започнете прибирането на единия крак, като прибирате другия максимално близо до корема и го докосвате с лакътя на противоположната ръка.

Сумо/дълбок клек

Това упражнение ще ви помогне да стопите мазнините по корема и в същото време ще стегне дупето и бедрата.

Начин на изплънение: Разположете краката си малко по-широко от раменете си. Стъпалата трябва да са леко в страни. Може да изпълнявате клековете с гиричка или само с тежеста на собственото ви тяло.

стягане на корем

Махало за стягане на корем

Това упражнение тренира цялото тяло и е препоръчително да се прави в края на тренировката.

Начин на изпълнение: Легнете по гръб с изпънати крака и изпънете ръцете от двете ви страни. Бавно преместете крака си от едната страна на тялото към другата, като в същото време стегнете коремните мускули.

Прочетете също: Глад преди лягане – как да се справим?

Супермен

Това упражнение няма да стегне коремните ви мускули, но ще помогне за разтягането и отпускането им. След всяка тренировка е препоръчително да изпълнявате по няколко повторения.

Начин на изпълнение: Лягнете на пода по очи с изпънати ръце напред. Опитайте се едновременно да вдигнете главата, ръцете и краката във въздуха. Задръжте няколко секунди така и върнете тялото в изходна позиция.

Случва ли ви се да имате усещането, че енергията ви през деня намалява драстично и в края на работния ден не може да свършите нищо? Ние от “Всички теми” можем да ви посъветваме да хапвате редовно тези 10 суперхрани, които ще ви заредят с енергия.Лалета

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни