Зодиите и техните тъмни страни на характера (първа част)

За да имаш светлина, трябва да имаш и тъмнина. За да изпитваш радост, трябва да изпитваш и тъга. Тази двойственост на човешката природа е в основата си това, което ни прави хора. Нашите сенки не са нещо лошо или отрицателно – те са просто част от този баланс. Има толкова много празнуване на „добрите“ качества на 12-те слънчеви знака, но какво да кажем за тъмни страни на зодии, които илюстрират колко мощна и може би дори лечебна може да бъде тъмната страна?

В по-голямата си част, когато хората гледат към знаците и звездите те искат да намерят някакво чувство за лична идентичност, някои изкупителни качества или обяснения, които ги карат да се чувстват разбрани и забелязани.

препоръчваме ви:

Семейна ваканция 2022: Най-търсените кътчета в България това лято

В тази статия ще разгледаме зодиакалните знаци, за да научим малко за тъмната страна на всеки от тях, частите, които обикновено се прикриват, защото културните условия ни казват, че тези качества са н неприемливи. Не забравяйте, че това са неща, за които трябва да имате предвид и потенциално да ги използвате, за да растете. (Също така не забравяйте, че вашият слънчев знак е само една малка част от пълния ви астрологичен профил, известен още като вашата рождена карта.) Само защото тук е извикана определена характеристика, не означава непременно, че въплъщавате това качество, че то е постоянна част от вашето личност или че трябва да промените. В крайна сметка всички ние сме красиви, цели хора, каквито сме – включително сенчестите страни.

Овен

тъмни страни на зодии

Тъмни черти: избухлив, ревнив, конкурентен

Овенът е първият знак в зодиака, управляван от Дома на себе си. С тази отговорност да водят зодиака, те трябва да вземат факлата и да проправят пътя. Този огнен знак има способността да мести планини, ако реши, със страстта, устрема и упоритостта на Овена, който ги представлява.

Управляван от Марс, Богът на войната, Овенът има и по-тъмна страна изпълнена с турбуленция, ако не бъде контролиран. Овните са известни със своя избухлив нрав, ревност и нетърпение. Те могат да бъдат мрачни или импулсивни, когато се чувстват потиснати. Като се има предвид двойствеността на човешката природа, разбираемо е, че Овенът може да бъде страстен лидер, а също и страстен борец. Тези черти им служат добре, но изискват осъзнаване как реагират в различни ситуации и желание да изслушват, дори когато смятат, че са прави.

Телец – тъмни страни на зодии

тъмни страни на зодии

Тъмни черти на зодии: своенравен, скромен, муден

Упорит и твърд на моменти, Телецът е точно представен от бика. Представете си бик за момент – мощен, твърд, упорит, непоколебим и неподвижен, освен, ако той не иска. Телецът е невероятно устремен и надежден и има способността, силата и постоянството да постигне всичко, което пожелае. Този земен знак се управлява от Венера, богинята на любовта и въпреки че Телецът може да не изглежда сексуален, както образите измислени около Скорпион, тяхната чувственост идва в сурова, физическа форма и енергия.

Всички земни знаци се справят с елементи на твърдост и желание нещата да вървят по техния начин. Твърде много земя може да ви накара да се почувствате блокирани, ако не внесете малко вода, въздух и огън, за да балансирате тази енергия. Би било добре Телецът да продължи да уважава чертите, които им позволяват да проправят своя собствен път, независимо колко е труден, като същевременно намират баланс, като търсят начини да бъдат по-гъвкави и да се откажат от малките неща.

препоръчваме ви:

10-те най–често срещани имена в света

Близнаци

Тъмни черти: летлив, неспокоен, импулсивен

Близнаците са представени от небесните близнаци, двойствеността или двете страни на една и съща монета. Те могат да бъдат креативни и социални в един момент, тревожни, сериозни и неспокойни в друг. Този въздушен знак е верен на своята стихия, липсват му корените, които земята носи и прелита от един проект. Едно хоби, един интерес или един партньор към следващия. Те се нуждаят от приключения и новости, но също и от интелигентност и човечност.

Близнаците може да се борят с ангажираност и безпокойство, така че е жизненоважно за тях да имат съзнание кога и защо се появяват тези чувства, за да могат да поддържат дълголетие в нещата и хората, които преследват. В отношенията, намирането на някой, който им позволява свобода и не е ревнив. Но също така е практичен и здраво заземен като земен знак, би било идеално.

Рак – тъмни страни на зодии

тъмни страни на зодии

Тъмни черти: мрачни, притежателни, отбранителни

Всички водни знаци живеят в емоционалния подземен свят в някакво качество. Ракът е един от най-емоционалните водни знаци. Управлява се от луната, която влияе на приливите и отливите. Така че си представете емоциите на Рака като такива: постоянно в поток. Това може да бъде изтощително и да доведе до чувство на депресия и отдръпване от хората в живота им.

Като Рак е важно да сте наясно какво причинява промяна в емоциите и гледната точка. Когато нещата изглеждат извън равновесие, решаването на проблемите, преди да са излезли извън контрол. Ще облекчи част от сърдечната болка, която понякога може да измъчи този знак.

За да разберете какви са тъмните страни на останалите зодии, можете да прочетете втора част на статията.

препоръчваме ви:

Топ 10: Най-желаните работодатели в България

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни