Семейна ваканция 2022: Най-търсените кътчета в България това лято

Август е месецът на дълга отпуска и семейна ваканция. Преди да настъпят почивните дни повечето хора започват да се чудят кое ще бъде най-подходящото място за отдих и забавление. Е, има и не малко предвидливи туристи, които правят резервациите си още през зимата.

У нас е пълно с  редица невероятно красиви кътчета, които си заслужава да посетите. В същото време ние от „Всички теми“ сме ги подбрали така, че пътуването до тях да не се отрази негативно на семейния бюджет. Нека видим няколко много популярни родни дестинации, които може да изберете през лятото на 2022 година.

Прочетете също: Кои са най-предпочитаните дестинации по време на пандемия?

Велинград

СПА столицата на Балканите е изключително предпочитана от повечето семейства у нас. Градът е много добре устроен и предлага множество хотелски комплекси, които разполагат с чудесни места за отдих на родителите и множество забавления за децата. Именно заради това Велинград е предпочитана дестинация за семейна ваканция. Там има туристи целогодишно, защото е съвкупност от интересни занимания съчетани със спокойствие, комфорт и прекрасно обслужване.

семейна ваканция
Поглед над Велинград

Бургас

Може да ви се стори нетипично предложение, но прекрасният град Бургас е чудесен избор за почивка с малки деца. Големият град притежава всичко, от което имате нужда, дори да сте забравили нещо в суматохата. В Бургас има множество магазини, болници и най-важното – плаж. Морската градина е изключително красива и прекрасна за вечерни разходки, а на територията ѝ често има увеселителни атракциони за децата. В случай, че не ви се задържа само в града, в близост има няколко курорта, които може да посетите.

семейна ваканция
Преди изгрева в Бургас

Сандански

Сандански е един чудесен избор за семейна ваканция без значение от сезона. Градът предлага множество СПА комплекси и много красив парк, в който децата могат да играят на воля. В близост  се намират изключително красиви места като Мелник, Рупите, Роженския манастир и водопадът Попина лъка. Не е добра дестинация за августувската ви почивка предвид високите температури, но в случай че обожавате лятото, не би било проблем за вас.

Несебър

Един от най-красивите морски курорти е именно Несебър. Той събира в себе си историята на миналото и модернизацията на съвремението. Крайбрежната му алея е уникално красива и е подходяща за каране на колелета след плаж. В близост може да посетите най-големия аквапарк у нас, който ще остави децата ви без дъх и ще са ви изключително благодарни. Вместо нова играчка им подарете това преживяване, определено няма да сгрешите. Вижте всички цени на апартаменти и студиа в Каваци на хотел Свети Никола.

Боровец

Боровец е популярен зимен курорт, който е чудесен и за лятна семейна ваканция. Тогава е в пъти по-спокойно, по-достъпно и в пъти по-прохладно. Курортът предлага множество хотели, вили и къщи за гости, пригодени за семейства с малки деца. Мястото е прекрасно за дълги разходки, а вашите малчугани могат да тичат на воля по зелените писти. В курорта се предлага и езда на понита за деца, което със сигурност ще зарадва и вашите мъници.

семейна ваканция

Ахтопол

Малкият и спокоен морски курорт е изключително предпочитан сред семействата у нас. В него липсва шумотевицата, която е типична за Слънчев бряг например. Курортът предлага отлични места за отдих, три плажа и чудесно облслужване. В близост до него се намира замакът Равадиново, който би бил много интересен на децата, както и красивият плаж Силистар.видове гранитогрес

Прочетете също: Красиви, но малко познати кътчета в България

Без значение къде ще почивате у нас, не забравяйте да вземете доброто настроение със себе си. Истината е, че не мястото, а положителната нагласа и компанията правят една почивка прекрасна.

След края на ваканцията, обикновено идва моментът за основен или освежителен ремонт у дома. Ако искате да внесете минимална промяна, която да направи впечатление, тогава може да прочетете нашата статия на тема: Лятото чука на вратата – внеси цвят в дома си!

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни