Инвестиране в недвижими имоти по време на криза

Времената на криза винаги се характеризират с несигурност. Поради тази причина много хора се чудят дали има смисъл да харчат по-големи суми от капитала си или да теглят кредит за придобиване на жилищен имот в тази ситуация. При правилен поглед към инвестиране в недвижими имоти обаче става ясно, че има някои аргументи в полза на придобиването на недвижим имот точно сега и използването на някои положителни ефекти от развитието на пазара. Тук зависи от правилния избор на обекта и целенасочен към пазара на недвижими имоти.

В близкото минало възникнаха различни кризи, които повлияха на развитието на пазара на недвижими имоти. Преди всичко пандемията от Корона гарантира, че ситуацията на международните финансови пазари и в икономиката стана по-напрегната.

Това доведе до спад на доходите и по този начин до намалена покупателна способност. Има различни прогнози как ще се развиват цените на имотите след Корона. Сигурното обаче е, че търсенето на жилища остава високо. Това означава, че към настоящия момент не може да се предположи, че цените на недвижимите имоти ще паднат в обозримо бъдеще.

Прочетете също: Инвестиция в недвижими имоти – Кога е точният момент?

Въпреки това се наблюдава промяната в интереса и се усилва фокусът върху селските райони. Това е свързано с нарастващите цени на жилищата в градовете, но също и с тенденцията за работа от вкъщи, която беше ускорена от пандемията от Корона и вече не се фокусира върху толкова близостта до работодателя.

Как закупуването на недвижим имот по време на криза може да не се плати?

Недвижимите имоти се считат за една от най-сигурните и стабилни инвестиции – това важи и днес. Поради тази причина има няколко причини за придобиване на недвижим имот, особено в настоящата ситуация.

Инвестиране в недвижими имоти
  1. Търсенето на жилища не отслабва

Текущото развитие на пазара показва, че търсенето на жилища остава на високо ниво. Въпреки кризата с недвижимите имоти цените на жилищата продължават да растат.

Търсенето остава високо, особено в градовете, но все повече и в предградията и селските райони. Това предоставя на инвеститорите оптимални възможности за създаване на доходоносни инвестиции.

  1. Цените продължават да растат, а лихвите падат

Докато цените са на високо ниво, лихвените проценти падат до едно след друго рекордно ниски нива.

Ако обмисляте покупка на имот и да вземете ипотека, за да го направите, ще се използвате от положително развитие точно сега, защото ниските лихвени проценти правят собствеността върху недвижим имот, достъпна дори за купувачи, които имат само малък капитал.

Изгодните възможности за финансиране продължават да правят покупката на жилищен имот атрактивен.

  1. Материалните активи могат да помогнат за управление на риска от инфлация

Нарастващата инфлация води до обезценяване на парите, докато в това време материалните активи се увеличават. Това създава изгодни перспективи за потенциалните собственици на имоти.

Прочетете също: 5 идеи за създаване на акцентна стена в интериора

Новите собственици на имоти получават ефективна защита срещу ефекта от инфлацията при инвестиране в недвижими имоти, докато инвеститорите печелят от увеличението на стойността, особено ако придобият няколко имота.

Въпреки това, че това също се компенсира от по-високи разходи, дългащи се на поддръжка и поддръжка, това обстоятелство може да се компенсира от по-високи разходи за управление за наем, експлоатация и допълнителни разходи.

Инвестиране в недвижими имоти

Ако се интересувате от проучване на инвестиции в недвижими имоти по време на рецесия, ето и няколко полезни съвета, които да следвате:

  • Помислете за местоположението. Местоположението винаги е важен фактор при избора на инвестиране в недвижими имоти. Ако търсите имоти под наем, опознайте района и проучете пазарната стойност на квартала.

    В идеалния случай трябва да търсите инвестиции в имоти под наем в райони, където търсите високо и наемните ставки биха ви позволили да поддържате маржа на печалбата, която търсите.
  • Претеглете паричния поток. Паричният поток се отнася до това колко пари прибирате след приспадане на разходите от приходите от наем. По време на рецесия може да се наложи да запазите по-голяма сума в паричните резерви, за да покриете разходите, когато възникнат, особено ако инфлацията остане висока.
  • Сравнете опциите за финансиране. Ако трябва да финансирате инвестиционен имот, обърнете голямо внимание на лихвените проценти и опциите за заем.

    Лихвените проценти може да започнат да се предлагат по-високо в началото на рецесията и след това да паднат. Времето за вземане на заема може да има голяма разлика в общата цена на заема.

Също така е важно да изпълните дългата грижа и да проучите всички имоти, от които се интересувате. Не искате да влезете в процеса на закупуване и да разберете, че имотът има значителен залог или районът, в който се намира имотът, е планиран да бъде пренастроен.

Поглед към жилищния пазар показва, че недвижимите имоти са солидна инвестиция дори по време на криза.

Цените остават на високо ниво, търсенето продължава да расте, а лихвените проценти все още са ниски.

Прочетете също: Превърни терасата в любимата част от дома

Експертите смятат, че цените на недвижимите имоти могат да покажат малко по-бавна динамика след пандемията, но не се очаква спад. Вече може да се наблюдава изместване на търсенето към покрайнините на градовете, особено сред семействата. 

Инвестиране в недвижими имоти

Това може да донесе известно облекчение на жилищния пазар, но апартаменти в столичните райони остават с голямо търсене сред необвързаните и младите хора. Така че всеки, който придобива недвижими имоти сега, може да очаква добри перспективи по отношение на развитието на стойността. Разгледайте тези книги за инвестиране в недвижими имоти, за да научите тайните на големите инвеститори.

Препоръчваме ви още от Всички Теми:

Карате: Пътешествие отвъд

Почивка в Дубай – какво да посетим?

Агенция за недвижими имоти: ориентиране на пазара на недвижими имоти

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни