Слънцезащитата – най-ефикасният анти-ейдж продукт

Знаете ли защо слънцезащитата е толкова важна за вашата кожа? И Вие ли сте от хората, които нанасят този тип продукти само на плажа? Днес ще си поговорим за ползите и вредите, които слънцето оказва на кожата. Ние от “Всички теми” смятаме, че слънцезащитните продукти трябва да присъстват в ежедневния ви козметичен ритуал, защото именно те предотвратяват дори най-ранните признаци на стареене.

Един от най-нужните витамини за нашия организъм е витамин D

Естественият източник на това ценно вещество е слънцето или по-точно В лъчите. Витамин D спомага за регулирането на метаболизма, калция, спомага здравината на костната и нервната система. Най-важната полза за организма е предпазването от ракови заболявания. Важно е обаче да не прекаляваме с времето прекарано под слънчевите лъчи. Всяка една кожа има индивидуални нужди, но препоръчителната доза слънчеви бани е около 15-20 минути на зона. Не трябва да забравяме, обаче че т.нар. UV лъчи достигат до кожата ни както през лятото, така и през студените месеци.

Прочетете също: Каква е разликата между диета и хранителен режим?

Това налага ежедневното нанасяне на слънцезащитни продукти, дори когато отиваме на работа в офиса. Те предпазват лицето ни от преждевременно стареене и образуване на пигментни петна. Голяма част от декоративните козметични продукти като фон дьо тен и ВВ крем имат известно количество слънцезащитен фактор SPF. Обикновено той е между 10 и 30 SPF, което е недостатъчно количество за оптимална защита. Важно е преди да нанесете грима си да използвате подходящ слънцезащитен крем спрямо своите нужди. Според количеството меланин, който се съдържа в човешката кожа тя се дели на шест типа.играчки за игри на откритоевтини детски играчки

Келтски тип

Това са хора с много бледа кожа, руса или рижа коса и светли сини очи. Те рядко успяват да хванат тен на плажа. Вместо това изгарят и им се образуват лунички. За тях най-оптималната защита е със SPF 50.

Северен тип

Характеристиките му са бледа кожа, руса, кестенява или тъмнокестенява коса. Хората с такъв тип кожа изгарят изключително лесно и имат големи затруднения с почерняването на кожата. Препоръчително е да използват продукти с SPF 50, a aко се стремят към потъмняване, може да заложат и на SPF 30.

Смесен тип

Хората със средно тъмен цвят на кожата обикновено имат тъмно руса или кестенява коса. Те също могат да изгарят при прекомерно излагане на слънце, но успяват да се сдобият с желания тен, макар и бавно. За тях е подходяща защита с SPF 30.конкурентно право

Средиземноморски тип

Представителите на този тип естествено имат по-тъмен цвят на кожата. Те обикновено са с тъмна коса и много лесно придобиват тен. За тях е достатъчно да използват продукт с SPF 15, но ако искат да прекарат цял ден на плажа, могат да го увеличат до 30.

Тъмна кожа

Такъв тен притежават хората от Близкия Изток, Северна Африка и Азия. Те не изгарят, дори да прекарват много продължително време на слънце, но въпреки това е добре да нанасят продукти с фактор 10-15.

Прочетете също: Колко кафе можем да си позволим да пием през деня спрямо килограмите си

Черна кожа

Хората с естествен шоколадов тен не изгарят и рядко използват слънцезащитни продукти. Все пак, за да предпазят кожата си от стареене, е важно да нанасят продукти с фактор.

Без значение към кой тип принадлежите всяка сутрин, след дневния крем, нанасяте слънцезащита, която е добре да подновявате на всеки два часа. В аптеките може да откриете продукти с цвят с високо съдържание на SPF, които са добро решение в случай, че не обичате да наслагвате различни видове козметика върху лицето си. Сложете си дневно напомняне, че дори в мрачния есенен ден се нуждаете от слънцезащита. Така ще запазите кожата си млада и здрава за оптимален период от време.

В днешно време за хората е изключително важно и това как изглеждат. За това една от най-бързо набиращите популярност диети – фастинг – се препоръчва все повече. Дали обаче той е полезен за тялото ни, може да научите от нашата статия по темата. Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни