20 интересни факта за извънземните

Съществуват ли извънземни? Това е наистина интересен въпрос, който НАСА се опитва да разбере, проучи и разбере от дълго време. Все още не сме открили живот на никоя друга планета и не сме видели никакви научно подкрепени доказателства за извънземен живот.

Все още не можем да кажем със сигурност дали извънземни съществуват или не. Както казва Карл Сейгън: „Вселената е доста голямо място. Ако сме само ние, изглежда като ужасна загуба на пространство.“

10 интересни факта за извънземните

интересни факти за извънземните, 5 интересни факта за извънземните, 20 интересни факта за извънземните

Пентагонът публикува дългоочакван доклад, описващ подробно 144 срещи с НЛО между 2004 г. и 2021 г. Докладът имаше за цел да оцени „заплахата, породена от неидентифицирани въздушни явления (UAP)“, и официално потвърди няколко наблюдения на НЛО.

1. Проучване, публикувано през юли в списанието Monthly Notices на Кралското астрономическо общество, предупреждава, че учените не трябва да пренебрегват най-екстремните обекти в природата: черните дупки.

Тъй като черните дупки могат да излъчват до 100 000 пъти повече енергия от звезда като нашето слънце, те могат да се превърнат в примамливи цели за извънземни цивилизации, които искат да захранват своите междузвездни предприятия, пишат авторите на изследването.

интересни факти за извънземните, 5 интересни факта за извънземните, 20 интересни факта за извънземните

Според неотдавнашната книга на астрофизика от Харвард Ави Льоб „Извънземно: Първият знак за интелигентен живот отвъд Земята“, странният обект с форма на пура „Оумуамуа“, който премина през нашата слънчева система през 2017 г., е почти със сигурност част от извънземна технология.

2. В книгата си Льоб твърди, че необичайната, удължена форма на обекта (за разлика от всяка известна комета), изключителната яркост и видимото ускорение далеч от слънцето предполагат, че „Оумуамуа не е естествен по произход, а част от извънземна технология – вероятно изхвърлена в нашата слънчева система случайно.

Топ 10: Тайнствените места по света

Според проучване, публикувано през юни в списание Nature, 1715 близки звездни системи са имали перфектен ъгъл на гледане на Земята през последните 5000 години – и повече от 1400 от тях все още имат ясен изглед днес. Това предполага, че повече от 1700 извънземни цивилизации може да са ни наблюдавали преди хиляди години.

НЛО означава неидентифициран летящ обект, термин, който според Оксфордския английски речник е измислен през 1953 г. от писателя Доналд Кийхоу.

3. В документ от 50-те години американците определят UFOB като „всеки летящ във въздуха обект, който по характеристики, аеродинамични характеристики или необичайни характеристики не съответства на който и да е познат в момента тип самолет или ракета или който не може да бъде положително идентифициран като познат обект .

Хората в Америка започнали да съобщават за наблюдения на НЛО още през 17 век.

Военновъздушните сили на САЩ започнали да изследват НЛО след Втората световна война.

4. Малко преди полунощ на 19 юли 1952 г. седем странни проблясъци се появяват на радара на националното летище във Вашингтон, карайки човека в кулата за контрол на въздушното движение да се пошегува за „флот от летящи чинии“.

5. Скоро ръководителите на въздушно движение в базата на военновъздушните сили Андрюс също виждат странни мигания, движещи се с невероятно висока скорост на екраните си. Нещата стават сериозни, когато тези кораби, каквито и да са били, прелитат покрай Капитолия и Белия дом.

През 1848 г. шотландският църковен служител и учител по природни науки Томас Дик се заема да изчислява броя на извънземните, живеещи в Слънчевата система.

6. Той прогнозира, че ако гъстотата на населението в космическото пространство съвпада с тази на Англия, с 280 души на квадратна миля, тогава Слънчевата система трябва да съдържа 22 ТРИЛИОНА жители.

7. 10-годишният изпълнител на НАСА, Роб Бигълоу, който разработва капсули за космически местообитания, дава шокиращо изявление по време на интервю за 60 минути: „Имало е и съществува съществуващо присъствие на извънземни.

8. Похарчих милиони– вероятно съм похарчил повече като индивид, отколкото някой друг в Съединените щати някога е харчил по тази тема. Тези милиони долари, похарчени от Бигълоу, бяха разрешени от строго секретната програма за изследване на НЛО на Пентагона, наречена Програма за идентифициране на въздушна заплаха.

9. Роб Бигълоу беше единственият изпълнител. Бигълоу обяснява, че не е нужно да ходите никъде, за да намерите извънземния живот, защото той е точно под носа ни. Той също така каза, че е имал собствена близка среща с тях, но отказва да навлезе в повече подробности.

10. Бepмyдcкият “тpиъгълник” cъщo ce пpипиcвa зa вpъзкa c извънзemни. Изcлeдoвaтeлитe cмятaт, чe извънзemнa пocтoяннa бaзa мoжe дa cъщecтвyвa пoд вoдa в тaзи oблacт, кoятo чecтo ce пoceщaвa oт извънзeмни. Toвa oбяcнявa mиcтepиoзнитe изчeзвaния нa кopaби и caмoлeти, кoитo и дo днec нe ca oткpити.

ДРУГИ 5 интереСни факта за извънземните

11. Пикът на записаните „срещи“ с извънземни е между 50-те и 70-те години на 20 век. Това се дължи основно на факта, че през този период научната фантастика започва да навлиза все повече в живота на хората. Докладваните „срещи“ все още са обект на разследване.

Масонство – Интересни факти

12. Определена група учени смятат, че някои извънземни цивилизации може да са на много високо ниво на развитие и да не се нуждаят от „обитаема“ планета, за да живеят. Според тях те са развили високо ниво на интелект съизмеримо с това, което ние познаваме като изкуствен интелект. Следователно те могат да живеят в супермасивни черни дупки или звезди.

13. През 1960г. Астрономът Франк Дрейк използва радио антена дълга над 2 метра, с която да долови сигнали от близки планети и звезди. Усилията му не се увенчават с успех. Въпреки това обаче той разработва теорията за потенциала за извънземен живот.

14. Първата среща с извънземно датира от 15 век преди Христа. Случилото се е отбелязано в анали от Древен Египет и описва огнени дискове в небето на Долен Египет.

15. Пъpвaтa cнимкa нa нeидeнтифициpaнo извънзeмнo пpeвoзнo cpeдcтвo e нaпpaвeнa пpeз 1883 г. oт мeкcикaнcки acтpoнoм нa имe Дж. Бoнилa.

ДРУГИ 5 интереСни факта за извънземните

16. Пъpвитe хopa, кoитo cъoбщaвaт зa oтвличaнe от извънзeмни, ca Бeти и Бapни, c фaмилия Хил. Cпopeд тях oтвличaнeтo e извъpшeнo пpeз 1961 г. в Ню Хeмпшиp. Пoкaзaниятa нa cъпpyзитe нaпълнo cъвпaдат, въпpeки фaктa, чe тe са били интepвюиpaни oтдeлнo и пoд хипнoзa.

17. Картината Мадона със свети Джованино е може би едно от най-известните произведения на изкуството, което потвърждава идеята, че извънземните съществуват. Картината датира от 15-ти век и е нарисувана от художника Доменико Гирландайо.

18. Тя изобразява Дева Мария, а зад нея се вижда мъж, който гледа към небето. Той гледа обект, който е поразително подобен на НЛО, както обикновено си го представяме. Съответно възниква въпросът: дали Гирландайо е уловил необикновено събитие или по това време е било съвсем обичайно.

Задгробният живот на древните цивилизации – Интересни факти

19. В средата на Втората световна война нещата взимат мистериозен обрат за пилотите от военновъздушните сили, летящи на нощни мисии. Те съобщават, че са видели светлини, преследващи самолета им.

20. Числото варирало (понякога било едно; друг път десет), както и цветовете (червено, оранжево и зелено). Но общото между неидентифицираните обекти е, че се движели много бързо, до 100 километра в час. Тези пилоти – сред най-добрите в света – признават, че обектите обикновено лететели в кръг около тях.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни