20 интересни факта за живота на Вера Кочовска

„Пътят на всеки е предопределен. И никой не може да променя човешката съдба. Но понякога човек попада в различни ситуации, които може да избегне. Само висшият разум може да повлияе на човешката съдба.“ 

Вера Кочовска

Това са думи изречени от Вера Кочовска – ясновидка и лечителка призната по целия свят. Много близка приятелка с Ванга и изучавана от професори по цял свят. 

Художниците, с които се гордеем

За чудото Вера Кочовска и нейния живот, научете повече с 10-те интересни факта, които сме ви приготвили.

Интересни фактори за ранните ѝ години и нейното семейство

1. Вера Кочовска е родена на 27 юли 1945 година в Перник. Отраснала е в дом за сираци в с. Кочериново, тъй като баща й умира много рано и няма кой да се грижи за нея.

2. Майка й я ражда на 16 години, а година по-късно убиват баща й. Тогава майка й решава да я изостави на гроба му. Една циганка намира Вера и я носи при баба й и дядо й по бащина линия.

3. Когато е на 17 г. Вера отива в Панагюрище да потърси майка си, която била директор в завод за кърпи. Искала да се сближат, но майка й я изгонила. Вече имала друг мъж и друго дете. По-късно след години майка й се сеща за нея и започва да я търси.

4. На 13 годишна възраст получава дарбата си в следствие на тежка злополука. Играела си с децата, качила се на някаква каручка и при слизането я блъснал камион. Закарали я в пернишката болница.

Интересни факти за злополуката и изследванията на учените

5. Преди злополуката Вера е била с кафяви очи, но след като се събужда от двумесечна кома, очите й вече са променени. Така започва началото на нейната дарба.

6. Започнала да вижда вътрешните органи на лекарите, които са около нея, и да им казва какво ще им се случи в бъдеще. Тогава й се отваря третото око, фонтанелата също и така до последно остава проводник.

7. Вера е разказвала на семейството си, че докато е била в кома е разговаряла с Господ, но е видяла само сандалите му, защото той е бил огромна светлина, която изгаряла очите.

8. Тя е общувала с мъртвите постоянно, а не само в някои определени дни както твърдят хората.

9. Учени изследвали дарбата на Вера, установили, че тя е с много силно биополе, а когато правила сеанси, границите на кръвното й се доближавали, на електрокардиограмата се появявала права линия, което на практика означава клинична смърт.

10. Лекарите заснели светещ ореол над главата й, а рентгенът им открил, че гръбнакът й е прозрачен като стъкло.

още 5 интересни факта

Вера Кочовска

 11. След края на сеансите тя изкарвала от устата си прана – плазма под формата на бял облак. Газовият му анализ посочил вещество, непознато на науката. Приличало на гъста мъгла.

20 интересни факта за живота на Йордан Йовков

 12. Благодарение на дарбата си тя успява да види срутването на търговския център в Ню Йорк още през есента на 1996 г. И самолета, който по-късно удари Пентагона.

13. В едно свое интервю, публикувано на 1 февруари 2003 година, тя твърди, че космическите сили й повтарят думите Тексас и Палестина. В момента тя не може да обясни за какво точно става въпрос, думите й са неясни, но звучат твърде пророчески. Няколко часа след това над градчето Палестина, в щата Тексас, се разбива американската совалка “Колумбия”.

 14. Професор Брюховецки открива и заснема третото око на Вера. Той искрено възкликва: “Такова чудо няма по света! Тази жена е уникална, тя е феномен…”

 15. Вера признавала, че спи само два или три часа през нощта. А през останалото време слуша космическите камбани.

други 5 интересни факта

 16. При гостуването си в Япония през 1999 година е поканена на гости в императорското семейство, където смайва тамошните учени с феноменалните си способности и предсказва брака на принц Хирохито.

 17. По време на сеанс феноменката излъчва фосфорна светлина, а от устата й излизат невидими за околните лъчи. Нещо като ореол. Самата Вера нарича тези лъчи прана и учените все още не могат да ги разгадаят.

20 интересни факта за живота на Баба Ванга

 18. Вера избира Кайлъка край Плевен за място, на което да направи клиника и сама събира средствата за построяването й. В нея постъпват за лечение социално слаби пациенти, които се лекуват безплатно или за сметка на богати дарители от чужбина. Фондът прилага едно от най-перспективните направления в съвременната медицина – невролечение със стволови клетки.

 19. Вера Кочовска е била изключително близка приятелка с Ванга. Когато разговаряли по телефона Ванга казвала на Вера – „Ти си ми дъщеря“. Когато погребавали Ванга тя била облечена в жилетка, която Вера й е подарила.

 20. В началото на декември 2010 година, Кочовска е приета в болница с белодробен отток в резултат на възпаление. Според близките й от тогава състоянието й е било изключително тежко. Издъхва на 11 февруари 2011 година в дома си в Плевен.

Вера Кочовска

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни