4 подходящи четива за зимата

Зимата не е сред любимите сезони на повечето хора поради ред причини- студ, мраз, киша… От друга страна, това е времето, в което прекарваме повече време с децата и семейството вкъщи. Как можем да разнообразим вечерите у дома? На помощ идват книгите с вдъхновяващи истории и красиви картинки за най-малките. А когато децата заспят, вземете чаша топло какао или чай и се насладете на  приятно четиво.

Независимо дали навън е снежно, или не, можете да провокирате зимния сезон, препускайки през книгите, които ние от “Всички теми” сме ви подготвили. Не пропускайте и последното ни предложение, което e подходящо за приспиване на най-малките членове на семейството.

 

Прочетете още: 6 световно признати списания в сферата на модата

 

 

„Да пропуснеш Коледа“ от Джон Гришам

 

На семейство Кранк им е писнало от всичкия хаос, който придружава Коледните празници. Най-вече от безкрайния списък за пазаруване, през лудницата в мола, до проблемите с украсяването на елхата и къщата. И тъй като дъщеря им е на мисия в Перу, съпрузите решават да пропуснат празника и да изхарчат целия си коледен бюджет за круиз на Карибите, отплавайки с кораб на 25 декември.

Но събитията не се развиват според очакванията. Съседите на семейство Кранк започват серия от действия, с които бойкотират намерението им да не празнуват Коледа. Опитът на автора за лека комедия, съчетана с уникалните му ирония и хумор, заслужава признание.

 

„Коледен експрес“ от Дейвид Балдачи

 

Репортерът с разбита мечта Том Лангдън трябва да тръгне от Вашингтон към Лос Анджелис точно по Коледа. Той е принуден да се впусне в приключенско пътуване с влак. Героят няма и представа, че влакът, който го пренася през Съединените щати, всъщност ще го отведе в суровия район на сърцето му. Той преоткрива същността на човешката доброта и специалните хора, които смята, че е изгубил.

В „Коледен влак“ има много незабравими герои. Те са интелигентни и обичат шегите. В същото време ни показват как да се възползваме от втория шанс и да реализираме най-съкровените си надежди и мечти.

 

„Спомен за една Коледа“ от Труман Капоти

 

“Коледен спомен” е публикуван за първи път през 1956 г., като за целта са използвани популярните автобиографични спомени на автора. 7-годишният Бъди извикал на братовчед си Труман на Коледа: „Ах, какво глупаво време…“. Това поставя началото на едно странно и дълготрайно пътуване на спомени за приятелството между двамата, което устоява през годините.

Читателите описват книгата „Спомен за една Коледа“ като „бижуто на празничната история“. Топлите и изящни илюстрации в историята са достойни за колекцията на всеки читател.

 

„Писма от Дядо Коледа“ от Джон Толкин

 

Много хора все още си спомнят магията на Дядо Коледа, когато са били деца. Като родители те се опитват да запазят тази магия жива за децата си колкото се може по-дълго. Ето защо „Писма от Дядо Коледа“ може да бъде идеалната книга за тези, които смятат Коледа за специален период от годината.

Човекът, който пише тези писма, е едно от най-известните имена в английската литература- Джон Толкин- авторът на „Властелинът на пръстените“. Писмата са начинът, по който Толкин поддържа Дядо Коледа жив за децата в продължение на повече от двадесет години.

Всяка Коледа пристигал плик с марка от Северния полюс. Той бил адресиран до децата на Толкин. От кого може да е това писмо? Децата сигурно са били много развълнувани, когато са го отваряли. Вътре те откривали ръкописно писмо от Дядо Коледа.

Писмата са и красиво илюстрирани. Всяко от тях сигурно е отнело много време на истинския автор, за да го завърши. В писмата се разказват прекрасни истории за живота и приключенията на Дядо Коледа на Северния полюс. Редовен герой в писмата е полярната мечка, която веднъж се изкачва на Северния полюс и пада през покрива на къщата на Дядо Коледа.

В друго писмо Дядо Коледа се оплаква, че не може да спре помощниците си да си играят с играчките, вместо да ги опаковат. Интересно е, че писмата не съдържат обичайните предупреждения към децата, че може да не получат подаръците си, ако не са добри. Писмата от Дядо Коледа ни учат, че освен да се наслаждаваме на приключенията на Дядо Коледа, полярната мечка и другите герои на Северния полюс, всички можем да споделим истинския дух на даряване по време на Коледа.

 

Прочетете още: Любими детски филми на Дисни

 

Ако вече сте почерпили вдъхновение от някой приказен разказ и имате черновите на ваш такъв, то прочетете нашата статия по темата за самостоятелно издаване на книга тук.Тротинетка със седалкасемеен хотел кавацитепъзели с пейзажи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни