Възходът на онлайн търговията

Пандемията от Ковид 19 беше пагубна за развитието на редица бизнеси. Много хора останаха без работа, а някои собственици на търговски обекти и ресторанти бяха принудени да затворят завинаги. Един от отраслите, който не само, че не пострада, а преживя своя възход, беше онлайн търговията. Затварянето на множество търговски обекти накара хората да се обърнат към онлайн магазините, за да си набавят необходимите стоки. А какво е бъдещето на този вид услуги и какво кара потребителите да ги предпочитат, ние от “Всички теми” ще разгледаме в следващите редове.

 

Прочетете още: Професиите на новото време

 

 

Отворени са по всяко време

 

Онлайн можем да пазаруваме по всяко време. Не е нужно да се съобразяваме с определено работно време. Можем да си харесаме даден продукт в 23:00 ч. и веднага да го поръчаме без да чакаме стартирането на работния ден. Разбира се, няма да го получим на следващия ден, но поръчката ни ще е заявена и чакаща изпращане.

 

Сравняване на цени и продукти

 

Всеки потребител, без значение от финансовите си възможности, обича да пазарува изгодно. Търсенето на най-добрата цена става изключително лесно. Повечето сайтове имат пригодени различни филтри за оптимално търсене на продукти, с които бързо може да откриете най-изгодните оферти. Освен това можете да видите и кои са най-купуваните стоки от потребителите, както и да прочетете техните отзиви. Това ще ви помогне да направите правилния избор на базата на клиентската удовлетвореност. Това трудно бихте могли да разберете във физическите магазини, тъй като работата на продавач-консултантите е да ви продадат конкретната стока. Няма значение дали тя е най-изгодната, или най-качествената.

 

Пестене на време

 

В забързаното ежедневие повечето от нас нямат физическото време да обикалят търговските обекти. Голяма част от потребителите пазаруват от магазина най-вече храна, въпреки че съществуват и немалко онлайн супермаркети. Що се отнася до купуването на подаръци, дрехи и обувки е много по-бързо и удобно да ги поръчате онлайн.  Дори да не сте си избрали точния номер или стоката не отговаря на изискванията ви, може да я върнете веднага или замените за нова.crypto365

 

Пазаруването онлайн е по-икономично

 

Със сигурност сте забелязали, че голяма част от търговците стартират промоционални кампании на продуктите си само онлайн. При надвишаването на определена сума изпращат стоката и с безплатна доставка, което е допълнителен плюс. Някои потребители споделят, че именно разходите за доставка ги отказват от онлайн пазаруването, защото оскъпяват продукта. Това обаче далеч не е така. Реално погледнато разходите за градски транспорт или гориво, за да се придвижите до мола, например се равняват на цената, която ще трябва да платите на доставчика.

 

Богат асортимент

 

Онлайн магазините разполагат с много по-богат асортимент от продукти в сравнение с физическите магазини. Площта на някои търговски обекти не позволява на собствениците да изложат мостри на всичко налично.  В този случай онлайн продажбите са улеснение, както за клиента, така и за търговеца.

Днес много търговци предпочитат да развиват бизнеса си изцяло онлайн, защото им излиза по-икономично. Необходимо е  да наемат само складово помещение за съхранение на стоките си, но си спестяват пари от наем на магазин. Със сигурност бъдещето е в този тип пазаруване, но кога и дали света ще премине изцяло към онлайн търговия предстои да разберем.

 

Прочетете още: Подарък за брат – как да изберем?Счетоводни услуги

 

Световната пандемия наложи доста промени в начина ни на живот. Определено една от тях е мястото, от което обичайно може да работим. Голяма част от фирмите пренасочиха работниците си към дистанционно работа. Оказва се, че немалка част от хората предпочитат този начин на работа. Повече по темата може да прочетете в нашата статия тук. Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни