ДРОПШИПИНГ – що е то?

Преди няколко години дропшипингът беше един от най-предпочитаните бизнес модели, с които човек може да направи „бързи пари“. Но колко бързи могат да бъдат те и какво костват на своите собственици, ще разберете в следващите редове:

За хората, които никога не са чували за този бизнес модел, ще споделя с няколкодуми какво представлява: 

Имате собствен онлайн магазин, в който продавате продукти, които не притежавате. Когато получите поръчка, отивате в сайта на производителя или сайта, в който сте го намерили и го поръчвате към адреса на клиента.

Така вие се явявате като дистрибутор между продавача и сайта, и печелите комисионна от препродажбата. Хубавото на този бизнес модел е, че с минимална инвестиция човек може да изкарва добри пари.

Има два популярни модела дрошипинг, които се практикуват в интерет и те са: 

  • Класически дропшипинг – В този модел собственика на онлайн магазина продава продукти на доверени дистрибутори или производители със сключени договори и работа с техните продукти.
  • Дрошипинг в Ebay –  продавачът има онлайн магазин в платформата на Ebay и продава продукти, които намира по-евтини в Amazon или Walmart.

При класическия дропшипинг хората продават продукти на определени брандове, които са успели да договорят, докато при дропшипинга в Ebay се разчита на продукти. Които се продават в момента и често марката няма значение. 

На пръв поглед дропшипинг е един перфектен бизнес модел. Но като във всеки един бизнес и този има своите минуси и част от тях са: 

  • Понякога може да попаднете в ситуация, в която да продадете продукт, който вече го няма в наличност. Решение на тази трудна ситуация няма да намерите лесно. Особено ако клиентите, с които работите са американци.
  • Златното правило във всеки един бизнес е, че клиентът винаги е прав. За да да защитите „здравето“ на вашия акаунт и да не получите негативно ревю ще правите различни „жертви“
  • Продуктът, който току-що сте продали може да е променил своята цена в Amazon и да се наложи да го пратите на загуба.
  • При получаване на стоката клиентът вижда касовия бон на Amazon и остава объркан, защото стоката, която купува е от съвсем друга платформа и клиентът се чувства „измамен“ затова, че е купил продукт на по-висока цена.

Това са една малка част от предизвикателствата, с които човек може да се сблъска когато реши да се захване с подобен тип бизнес. 

Поглеждайки двете гледни точки, стигаме до извод, че нещата не са чак толкова розови, колкото са ни разказвали приятели или близки  занимавали се с този бизнес.

дропшипинг

КАК ДА УСПЕЕМ С дРОПШИПИНГ

Формулата за успех в този тип бизнес се крие в постояноството и дисциплината. Ако и вие искате един ден да бъдете добри в дрошпипинга. Трябва да се научите да правите добро проучване на продукти.

Да намирате правилните методи, с които да откривате продуктите и да ги продавате преди да са открити и от други ваши „колеги“ или казано по друг начин – конкуренти. В интеренет е пълно с  видеа, в които може да се научите да следвате този бизнес модел усешно. Трябва ви само дисциплина и постоянство.

Прочетете също: Астрологична прогноза за месец юли

С правилните продукти, успехът ще дойде при вас. А когато дойде трябва да сте готови за много работа или създаване на екип. Защото дропшипингът е трудоемка работа. Може да имате дни, в които ще се събуждате с 10-15 продажби (ако работите на американския пазар).

Но може и да има дни, особено по празниците, с 200-300. Всичко това, коства време, а времето е най-важният ресурс и трябва да се научите да го ползвате пълноценно.

дропшипинг

През годините дропшипинг стана доста труден поради своята популярност и рестрикции, които институиите се опитаха да наложат. В наши дни е трудно постигнат резултати.

Освен ако не сте направили план предварително и не сте се интересували от „препъни камъчетата“ в този бизнес. Най-голямата заплаха за дропшипърите са китайците, които продават своята стока на най-ниската пазарна цена и често обират клиентите.

Прочетете също: Как обичат зодиите?

Въпреки тях, ако имате правилния продукт, както и подходяща визия за успех рано или късно той ще дойде при вас. Най-важното е човек да не губи вярата в своите резултати, защото те идват в правилното време.

Ако се интересувте от инвестицията на недбижим имот вижте BolgarCapital.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни