В какво да инвестираме по време на криза

Когато пазарът расте, забравяме, че това, което върви нагоре, може също така и да спадне рязко надолу. Но икономическото забавяне обикновено е циклично, което означава, че предстои нова рецесия. Независимо дали наближава бързо или все още е далече, разумно е да се подготвите за финансовата криза. По този начин ще избегнете рязката загуба на акции и пари. Вместо това ще научите, че някои инвестиции могат да се представят добре дори по време на рецесия – просто трябва да знаете кои. В тази статия на “Всички теми” ще научите за това каква инвестиция по време на криза да предприемете.

инвестиция по време на криза, в какво да инвестирам по време на криза

Инвестиция по време на криза – акции от основния сектор

По време на рецесия може да сте склонни да се откажете от акциите, но експертите съветват, че е най-добре да не бягате напълно от акциите. Когато останалата част от икономиката е в нестабилна позиция, често има шепа сектори, които продължават да се развиват напред и осигуряват на инвеститорите стабилна възвръщаемост.

Прочетете също: Криптовалути – инвестициите на XXI век

Така че, ако искате да се изолирате по време на рецесия отчасти с акции, помислете за инвестиране в секторите на здравеопазването, комуналните услуги и потребителските стоки. Хората ще продължават да харчат пари за медицински грижи, домакински артикули, електричество и храна, независимо от състоянието на икономиката. В резултат на това тези акции се представят добре по време на спадове (и се представят по-слабо по време на бум).

Съсредоточете се върху надеждни акции с дивиденти

Инвестирането в дивидентни акции може да бъде чудесен начин за генериране на пасивен доход. Когато сравнявате дивидентни акции, някои експерти казват, че е добра идея да търсите компании с ниско съотношение на дълг към собствен капитал и силни баланси.

Ако не знаете откъде да започнете, може да искате да разгледате дивидентните аристократи. Това са компании, които са увеличили изплащането на дивиденти поне 25 последователни години.

Покупка на недвижим имот – Отлична инвестиция по време на криза

Сривът на жилищния пазар през 2008 г. беше кошмар за собствениците на жилища. Това обаче се оказа благодат за някои инвеститори в недвижими имоти. Когато настъпи рецесия и стойността на жилищата падне, това може да е възможност за закупуване на инвестиционни в недвижими имоти.

Ако можете да отдадете имот под наем на надежден наемател, ще имате постоянен поток от доходи, докато излезете от рецесията. След като стойностите на недвижимите имоти започнат да се покачват отново, можете да продавате с печалба.

инвестиция по време на криза, в какво да инвестирам по време на криза

Инвестиция по време на криза – благородни метали

Благородните метали, като злато или сребро, обикновено се представят добре по време на забавяне на пазара. Но тъй като търсенето на тези видове стоки често се увеличава по време на рецесии, цените им обикновено също се покачват.

Можете да инвестирате в благородни метали по няколко различни начина. Най-лесният начин е закупуването на монети или кюлчета от продавач или дилър на монети. Въпреки че това е различно от закупуването на ценна книга, технически е толкова добро, колкото всяка друга опция.

инвестиция по време на криза, в какво да инвестирам по време на криза

Ако се интересувате повече от закупуване на ценни книжа от благородни метали, насочете вниманието си към ETF. Тези фондове са колекции от инвестиции в рамките на една индустрия, която в този случай е пазарът на благородни метали. Можете също така да закупите златна IRA, ако спестявате специално за пенсиониране.

„Инвестирайте“ в себе си

Ако загубите работата и доходите си по време на рецесия, можете да се възстановите, като „инвестирате в себе си“. Бихте могли да запишете курс, за да придобиете допълнителни знания или умения, които да ви помогнат да намерите по-добра работа.

Изплащането на дълг е друга възможност, ако се притеснявате, че ситуацията с работата ви може да се влоши в даден момент. Колкото по-малко пари трябва да харчите за сметки, толкова по-малко стрес ще се чувствате по време на икономическа криза.

Прочетете също: Най-желаните работодатели в България

Ако инвестирате в дългосрочен план, задаващата се рецесия не трябва да ви паникьосва. В по-голямата си част вашата стратегия не трябва да бъде да продавате, когато цените са ниски. Може да мислите, че ще се върнете, когато цените спрат да падат, но е невъзможно да се определи дъно, докато то не премине.grow easy

Вместо това трябва да държите позициите, които сте въвели като дългосрочни инвестиции при инфлация. Въпреки това, ако имате пари за инвестиране, може да помислите за закупуване на благоприятни за рецесията сектори. Например потребителски стоки, комунални услуги и здравеопазване, за да можете да гарантирате вашата финансова независимост. Акциите, които изплащат дивиденти в продължение на много години, също са добър избор, тъй като те обикновено са отдавна установени компании, които могат да издържат на спад.крипто новини

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни