Превърни терасата в любимата част от дома

По време на карантината голяма част от хората преоткриха отвореното пространство в дома си – терасата. Лишени от възможността за срещи с приятели и дълги вечери в заведенията, какво по-добро решение от това да си създадете приятно кътче за отдих у дома? Без значение от площта на терасата ви, можете да oползотворите максимално пространството, за да седнете сутрин с чаша кафе или вечер с вино. Ние от „Всички теми“ ще дадем няколко съвета, с които да направите пространството още по-уютно.

 

Изберете правилните цветове и материали за стените

Създаването на оптически простор можете да постигнете лесно, като изберете светли тонове за стените. В зависимост от това дали вашата тераса е от отворен или затворен тип, трябва внимателно да прецените с какви материали ще работите – тапети, латекс, боя против мухъл и други. Това е първата важна стъпка, която ще ви позволи да надграждате с детайли. Бяло, бежаво, светложълто са цветове, върху които лесно може да наслагвате декорации и текстури.

 

Подовата настилка – най-важният елемент

Една красива и устойчива във времето тераса се нуждае от качествена подова настилка. Тук не говорим само за естетически добре изглеждащ под, а за такъв, който топлоизолира и не пропуска влага. Според пространството, с което разполагате и това дали е открито или закрито, може да изберете подходящата настилка. Голяма част от новопостроените жилищни сгради имат тераси, за които са използвани специални плочки. Те са предназначени главно за открити пространства и не се хлъзгат през зимата. В последно време е изключително популярно използването на изкуствена трева. На пръв поглед изглежда красиво, но изисква изключително много поддръжка. Непромокаемият ламиниран паркет или добре познатата от столетия мозайка също са предпочитани.

 

Прочетете също: Отглеждане на орхидея – Каквко трябва да знаем?

 

Мебелите

На пазара може да откриете богато разнообразие отградински мебели спрямо вашите предпочитания. Истината е, че голяма част от тях са на изключително завишени цени, а предвид факта, че едва ли ще стоите на терасата целодневно и целогодишно, обмислете дали си струва инвестицията. Вместо това можете да включите в употреба някоя стара мебел за реставрация. Може да си набавете дървени палети, които успешно може да преобразувате в диван или табуретка. Развихрете въображението си и се постарайте да създадете ефектни неща с малък бюджет!адвокатска кантора

Добро решение за тераси с малка площ е използването на сгъваеми масички, които се прикрепят към стената. Така не е необходимо да внасяте и изнасяте масата всеки сезон, а просто я разгъвате и сервирате кафето.

 

Да внесем уют

Уютът се създава и е скрит в детайлите. Може да изберете мебели по последен писък на модата, да изберете най-качествените материали за пода и стените, но това не ви гарантира приятното усещане. Последната тенденция в строежа на новите кооперации е създаването на тераси със стъклена облицовка. Това създава усещане за прекалена откритост, стерилност и е всичко друго, но не и уютно.

За целта може да се сдобиете с бамбукова, тревна или друг вид облицовка, която да затвори пространството от външните погледи и да създаде приятна атмосфера. През студените месеци може да застелите пода с пухкаво килимче, а лятото с нещо семпло от ленена или памучна материя. За аранжировка сложете купа с изкуствени плодове (може да откриете такива с невероятно качество), свежи или качествени изкуствени цветя.

 

Прочетете също: Пет неща, които правят дома по-уютен

 

По стените окачете цветни пана или фенери, които ще създадат една чудесна светлина през летните вечери. Подредете малки възглавнички по импровизираното диванче или цветни подложки за столовете.

Заключение

Разходете се по магазините за домашни потреби и търсете малки детайли, които да придадат завършеност на цялото помещение. Определете си време от денонощието, което да прекарвате на терасата без значение дали ще пиете кафе, вечеряте или почетете книга. Създайте си ваш мини оазис, който да ви откъсва от сивото ежедневие. В същото време то ще бъде вашето място за релакс след дългия работен ден. В случай, че пространството ви позволява, поканете приятели, играйте настолни игри или хапнете на открито. Ще видите, че да бъдете в домашни условия е в пъти по-приятно, тихо и спокойно, от препълнените с хора заведения.

Пуснете въображението си на воля и направете терасата любимото си място от дома.

Ако сте решили да доукрасите дома си, тогава перфектното решение за вас са цветята. Кои са най-лесните за отглеждане в апартамент растения може да прочетете в нашата статия тук.плочки за кухнябасенджи

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни