Как да печелим пари от ТикТок

Чудили ли сте дали може и как да печелим пари от ТикТок? Може би това е вашият предприемачески дух. Сигурно сте чували за Tesla Model X на 21-годишната световно известна ТикТок звезда – Адисън Рей?

Може би сте получили известието за „време на екрана“ (това, при което телефонът ви пасивно агресивно ви казва, че сте пристрастени към интернет) и сте си казали: „Хей, може би добре да монетизирам това време”?

Най-малките държави в света – Интересни факти

ТикТок се класира като 6-та най-използвана социална медийна платформа в света. Има над 1 милиард активни потребители към януари 2022 г. Много хора вече са разбрали как да печелят пари в ТикТок, а някои го смятат за работа на пълен работен ден.

Прочетете за най-добрите стратегии за печелене на пари

На въпросът дали можете да печелите пати от платформата, отговорът е ДА! За да правите пари директно в ТикТок, трябва да сте навършили 18 години, да имате повече от 10 000 последователи и да имате поне 100 000 гледания през последните 30 дни. След това можете да кандидатствате към ТикТок Creator Fund в приложението.

Печеленето на пари в ТикТок изисква малко креативност. Въпреки че има официални, финансирани от приложения методи за печелене на пари, има много други начини, по които можете да правите пари на платформата – дори и да нямате много последователи.

Спонсорираното съдържание в ТикТок се определя като съдържание, за което получавате нещо ценно. Това е целта, нали?

Например, марка може да ви плати, за да направите видео в ТикТок, в което се говори за това колко страхотно миришат техните соеви свещи.

Може да получите безплатно пътуване с парашут в замяна на публикация за това. Марките са много заинтересовани да навлязат в такива платени сътрудничества.

Проучване на инфлуенсър маркетинга установява, че през декември 2019 г. 16% от търговците в САЩ са планирали да използват ТикТок за инфлуенсър кампании, но през март 2021 г. този брой е нараснал до 68%. С други думи, инфлуенсър маркетингът се взривява в платформата.

Партнирайте си само до марки или организации, които наистина обичате

Ако вашият ТикТок е изцяло за вашето сурово веганско пътуване и изведнъж започнете да публикувате за любимото си местно заведение за бургери, вашите последователи ще видят през вас.

ТикТок

Това не само е объркващо, но и ви кара да изглеждате като разпродаден. Така че, уверете се, че вашето спонсорирано съдържание е в съответствие с редовното ви съдържание.

Създайте няколко не-спонсорирани публикации

Професиите на новото време

Марките ще искат да видят, че имате всичко необходимо, за да стимулирате продажбите на техния бизнес.

ТикТок

Създаването на няколко (неспонсорирани) публикации, в които разговаряте за любимия си чифт обувки, ще направи тази неуловима специална марка весели чорапи по-вероятно да иска да си партнира с вас.

Партнирайте си с инфлуенсър

Това е обратното на първата стратегия. Ако сте утвърден бизнес, който иска да разшири присъствието си (и да печели пари) в ТикТок, свържете се с инфлуенсър, чието съдържание е в съответствие с вашата марка.

Използвайте ТикТок, за да рекламирате вашите продукти

Ако вече имате създадени стоки, това е най-очевидният начин за печелене на пари: създайте видеа, които показват вашите продукти, включително всички детайли, които ги правят уникални.

Какво се крие зад успеха на TikTok?

Уверете се, че сте включили връзка към вашия магазин в биографията си. Можете също така да създадете свои собствени, персонализирани стоки, които да рекламирате и вашите последователи да си закупят.

Не изоставяйте редовното си съдържание

Ако всеки един от вашите клипове е със спонсорирано съдържание или популяризира нещо, вашите последователи ще загубят интерес. Трябва да сте гъвкави.

ТикТок

Вземете за пример гримьорът Бретман Рок, който публикува видеа за партньорството си с Ив Сен Лоран, но също така и забавни видеоклипове, любимите си филипински храни и, разбира се, гримът и модното съдържание, което му спечели всичките му последователи на първо място.

Не се отказвайте

Правенето на пари в тази социална мрежа не е лесно. Ако беше така, всички щяхме да сме Адисън Рей. (Готино е да се шегуваш с това – тя самата признава колко много хора не смятат, че има истинска работа.

И тя го прави със самоувереността на 21-годишно момиче, което прави 5 милиона долара годишно.) Ако бъдете отхвърлени от една марка или инфлуенсър, продължавайте да опитвате. Упоритата работа се отплаща — буквално.

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни