Малките килими – къде са подходящи?

Вълнените килими с малка площ са основните сред всички довършителни елементи на интериорния дизайн. Те карат нашите пространства да се чувстват завършени и готови за използване. Но какъв точно е размерът на „малкия“ килим? Параметрите на този въпрос са широки и изцяло зависят от размерите на вашето помещение. Създаването на малка зона за килими във вашия дом е доста лесно, но ако търсите някои страхотни идеи ние от “Всички теми” сме тук, за да ви поднесем пет такива.

Прочетете още: Идеи за оптимизация на работата ни в офиса

ПОД ЪГЪЛ

Малък килим може да се използва като връзка за закрепване на останалата част от дизайна на хола. Можете дори да направите смело изявление, като го използвате по нетрадиционен начин. Вместо да го обзавеждате по типичен и ясен начин, можете да разпръснете квадратните килими в стратегически ъглова ориентация. Позволете на пространството да се чувства уникално!

КИЛИМ ВЪРХУ КИЛИМ


Наслояването на килими е интересен начин да представите повече от един килим с малка площ. Този отгоре може да бъде с по–ярки и сложни шарки от този в долната част. Можете да сдвоите ориенталски и персийски килими. Горният също трябва да е по–ярко оцветен от този на долния край. В идеалния случай долният възлов килим трябва да е неутрален на цвят и размерът му трябва да се подравнява с горния килим. Също така ще трябва да оставите граница между краищата на двата килима, за да получите най–добър ефект. Поставянето на масичка за кафе върху цялата тази настройка може да помогне за още по–добрата основа на дизайна.

КИЛИМЧЕ НА ВХОДА

Красивите килими с малка площ са идеалният начин да направите уютна и приветлива аура на входовете си. Можете да ги поставите пред вашите конзолни маси или огледала в пълен размер, за да получите най–добър ефект. Дизайнът и цветът на вашия ръчно изработен килим имат голямо значение тук, защото той определя тона за останалата част от интериорния дизайн на вашия дом. Можете да използвате неутрални цветове или смели ярки нюанси, които подчертават и подобряват качеството на вашето пространство.

ДО ПОДНОЖИЕТО НА ЛЕГЛОТО

Най–лесният начин да използвате килим с малка площ в спалнята си е, поставяйки го в подножието на леглото си. Той помага да се закотви цялото пространство, като същевременно се добавят богати акценти. Ето професионален съвет за използването на тази техника за оформление на килим в стил арт деко – уверете се, че една четвърт от килима е под леглото. Ако е по–малък, тогава просто подравнете краищата на килима с подножието на леглото. Можете да завършите целия облик с подови възглавници, османски седалки и други декоративни принадлежности.

ДО ЛЕГЛОТО

Друг начин да обогатите естетиката на вашите спални с малки копринени килими е като ги обзаведете от двете страни на леглото си. Този тип оформление чрез килими работи или в по–големи спални, или в стаи, където леглото е умишлено поставено до стената. Акцент на килима осигуряват подови настилки, а също така се добавя голямо декоративно качество на цялостната атмосфера на пространството. Можете дори да сложите отгоре контрастни табуретки, саксии на закрито и торби за боб, за да получите пълен визуален резултат.

Това са някои начини, по които можете да използвате малки килими в интериора на дома ви. Те са доста универсални и лесно могат да накарат вашето пространство да се чувства стилно, топло и цветно едновременно. Желаем ви приятно декориране!

Прочетете още: Премахване на дъвка от дреха – лесни стъпки

Наша основна цел е да ви бъдем полезни с практични съвети. За тези от вас, които обитават по-малки пространства, сме приготвили няколко идеи за оптимизация. Прочетете повече по темата тук.плочки

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни