Спокойна и пълноценна бременност – съвети

Бременността може да бъде непосилна и ако се борите да се чувствате най-щастливи, със сигурност не сте сами. (Също така не сте сами, ако смятате, че бременността е щастлив момент! Има много жени, които се наслаждават на този период от живота си.) Изпитването на широка гама от емоции по време на бременност е нормално.

Със сигурност не винаги е лесно да си бременна, но това не означава, че трябва да е и нещастен период от време.

Защо някои хора успяват да останат по-позитивни, докато тялото им се променя, и какво можете да направите, за да намерите малко щастие от бременността?

В тази статия на “Всички теми” ще ви дадем няколко съвета за по-пълноценна бременност.

Приятно четене!

Прекарайте време в мислене и планиране на раждането

Въпреки че има тънка граница между това да станете образовани и да си създадете безпокойство за всичко, което можете да правите по време на бременността си, знанието какво да очаквате може да ви помогне да се успокоите.

Едно предимство от предварителната подготовка за раждане е, че можете да вземете решения, които ще доведат до по-добри резултати – което определено трябва да ви направи по-щастливи!

Например, изследванията показват, че непрекъснатата подкрепа по време на раждането води до по-добри резултати при раждане. Кой ще ви осигури това? Помислете за работа с дула, която може да сподели своя опит и подкрепа по време на вашата бременност и раждане.

Прочетете също: ЗА или ПРОТИВ гледането на телевизия от деца?

Направете си пренатален масаж

Чрез облекчаване на мускулното напрежение и подобряване на цялостното здраве, масажната терапия също може да помогне за облекчаване на някои от болките, които може да ви измъчват.

Спокойна и пълноценна бременност – съвети

Много изследвания показват ползите от докосването и ползите могат да продължат и в следродилния период, ако имате нужда от подобряване на настроението.

(Бонус, че ако кърмите, масажът може да помогне за увеличаване на хормоните, отговорни за производството на мляко и намаляването му, което води до по-голямо производство на мляко.)

Опитайте с ароматерапия

Ароматите могат да бъдат силни. Само полъхът на определена миризма може да накара спомените да изплуват на преден план в ума ви или да понижи кръвното ви налягане. (Ако не ни вярвате, просто опитайте да изпечете домашно приготвени бисквитки и не се усмихвайте на миризмата.)

Докато сте бременна, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар за всички етерични масла, които възнамерявате да използвате за ароматерапия, за да сте сигурни, че те ще бъдат безопасни за вас и бебето.

Прекарвайте време с любимите хора

Прекарването на време с хора, на които държите, може да ви помогне да се заземите в настоящето, да намалите тревожността, депресията и стреса. Разговорът с любим човек също може да бъде сигурен начин да предизвикате малко смях, което може да промени настроението. Тези връзки могат да бъдат мощен източник на насърчение и подкрепа по време на бременност.

Прекарайте време, занимавайки се с медитация

Медитацията има безброй предимства. Прекарването на време в медитация може:

  • намали стреса
  • помагат за контролиране на тревожността
  • насърчаване на положителен възглед за живота
  • засилване на самосъзнанието
  • генерирайте добри чувства към себе си и другите
  • подобряване на съня
  • помагат за контролиране на болката
  • намаляване на кръвното налягане

Всички тези предимства могат да доведат до по-щастлива бременност – и живот като цяло!

Вземете подготвителни класове за родителство

Знанието е сила и също така намалява стреса. Като се подготвите за предстоящата си роля на мама, можете да намалите безпокойството. Подготвителните класове за родителство също могат да изградят увереност и тази увереност може да доведе до повишено щастие.

Спокойна и пълноценна бременност – съвети

Като допълнителен бонус, уроците по родителство също могат да ви помогнат да се свържете с други очакващи/нови родители.

Прочетете също: Как да намалим разходите за сватба?

Хранете се здравословно

Има много ползи от здравословното хранене, включително контрол на теглото и повишен имунитет. Балансираната диета при бременност също може да повиши енергията и да подобри дълголетието.

Може би също толкова важно е, че това увеличение на енергията, контролът върху наддаването на тегло и намаленият шанс за заболяване могат да доведат до подобряване на настроението. Поемането на контрол върху избора ви на храна, за да подхранвате тялото и бебето си може да ви даде възможност да се чувствате по-добре всеки ден.

Говорете с терапевт

Терапията може да бъде полезна при справяне с депресия и тревожност. Може също да се използва за задълбочаване на разбирането за себе си и другите и за намиране на начини за по-автентични взаимоотношения.

Ако се борите да се чувствате щастливи по време на бременността си. Разговорът с терапевт може да ви помогне да се справите с това предизвикателство.

Спокойна и пълноценна бременност – съвети

Във времената, в които се чувствате несигурни е важно да имате инструменти, за да се върнете на добро емоционално място. Като се фокусирате върху мерките за физически комфорт е възможно да върнете спокойствието в бременността си.

Ако откриете, че се борите да намерите някакво щастие в бременността си. Важно е да говорите с подкрепящи хора в живота ви, както и с вашия лекар. Те могат да ви помогнат да намерите ресурсите, от които се нуждаете, за да се почувствате по-позитивни. 

Прочетете също: Образователни карти за деца

Харесахте статията? Споделете с приятели!

НАУЧИ НЕЩО НОВО

Продължете да четете

ИМЕЙЛ ЛИСТ

Не пропускай статия

Получавай ежемесечно подбрани от нас заглавия и интересни факти. Научи първи за всякакви новости около платформата!

Последвай ни